Inferno 6/2015: Abbath, Lamb of God, Cradle of Filth, Amorphis, Sunn O))), Dark Funeral…

Infernon perinteinen festivaalinumero on kaupoissa ja postilaatikoissa torstaina 18. kesäkuuta.

16.06.2015

Sytykkeet, nuo pienet metallinpalat. Tällä kertaa sivut aukeavat Ari Väntäsen vierailulla, mies kun haastatteli Dave Mustainea teossa olevasta Megadeth-levystä ja bändin miehistömuutoksista. Sen jälkeen pääsemme tuttuun tapaan Juutilaisen Jonin tekstin pariin, ja tällä kertaa mies on jututtanut yhtyeitä Lucifer, Blaze of Perdition, Cut Up, Kastasyde ja Carnalation.

Kolumnihukilla on Kärjen Kimi, joka runoilee tällä kertaa rockmaailman suurista äänistä. Heavy Cooking Clubissa värkätään, aijaijai, ribsejä oululaisen Mors Subitan grilli- ja bassomaisterin ohjein.

CradleOfFilth2015

Ouluun viittaa myös artikkeliavaus, nimittäin brittiläinen metallilegenda Cradle of Filth esiintyy loppukesästä mainitun huippukaupungin Jalometallissa. Jututimme yhtyeen itseoikeutettua pääpoppamiestä Dani Filthiä, eikä onnettomuuksilta vältytty.

ss

Kotimainen bluegrassmetalliorkka Steve’n’Seagulls teki hiljattain kotimaista musiikkihistoriaa kipuamalla kärkikahinoihin suuren ja mahtavan Amerikan listoilla. Jaksoivatpa nuo kuitenkin kivuta myös sivuillemme.

Amerikkalainen droneklassikko Sunn O))) esiintyy Ilosaarirockissa eikä anna haastatteluja, mutta valjastimme alan asiantuntijan Jukka Hätisen esitelmöimään aiheesta. Nytpähän sitten tiedätte, miten junnaamiseen kannattaa suhtautua.

Bluespills2014

Tuska-bändeistä ensimmäisenä esittäytyy ruotsalainen Blues Pills, joka on kammennut itsensä ajatonta hard rockia veivaavien yhtyeiden eturintamaan – ja maistuu kaikesta päätellen myös metalliyleisölle.

LambOfGod2015a

Oman lajinsa etujoukoissa mekkaloi myös yhdysvaltalainen Lamb of God, jonka edellinen Tuskan-keikka peruuntui perin merkillisellä tavalla, kuten alaan vihkiytyneet muistavat. Esimerkiksi tshekkiläisistä vankilaoloista ja niistä kirjoittamisen vaikeudesta turinoi varsin auliisti asioita avaava laulaja Randy Blythe.

Tuntuu, että kaikki hehkuttavat aussiyhtye Ne Obliviscarista. Vaan mikäs kerta kaikkiaan innovatiiviseksi tapaukseksi kehuttu NeO on bändejään, se selvitettiin Australian-kirjeenvaihtajamme avituksella.

Amot

Loppukesä näkee avustajamme Markus Laakson muhkean Amorphis-kirjan julkaisun, ja meillä on kunnia tarjota opuksesta eksklusiivinen ennakko-ote. Aiheena on Tales from the Thousand Lakes -ajan rundaaminen – ja bändihän esittää tuon klassikkoalbumin kokonaisuudessaan Tuskassa.

Abbath, Abbath… Tuskinpa kenestäkään muusta metallimaailman hahmosta on isketty vitsiä yhtä antaumuksella, mutta mies ei ole mikään pelle. Miksi hän päätti tappaa norjalaisen mustan metallin legendan Immortalin ja mitä nähdään Tuskan lavalla Abbath-yhtyeen vaatteissa, muun muassa näitä selvitettiin, kun vierailimme ukkelin kämpillä Bergenissä Ace Frehley -kenkien seassa.

Markkanen_kuva_Paajala

Tuskaankin linkitettävä manageri-promoottori Jouni Markkanen on tämänkertainen pölkytettävämme, ja Salamyhkä-palstalta löytyy Provinssissa soittelevan ruotsalaispunkbändi Millencolinin esikoista.

Arvioiden pääosassa on aiemmin mainitun Lamb of Godin heinäkuinen uutuusalbumi, Vanhassa liitossa haastattelemme Nummirock-vieras Dark Funeralin johtomiestä Lord Ahrimania ja Kuudennessa piirissä ihmetellään aina vain aikaistuvaa festarimainontaa – tai sen puutetta.

Semmoinen on perinteinen festivaalinumeromme. Se on kesätauko nyt, ja seuraavan kerran palaamme pisteisiin ja luukkuihin elokuun lopussa. Paistaa, paistaa!

Lisää luettavaa