Inferno 7/2014: In Flames, Sólstafir, Judas Priest, Accept, Entombed A.D., Mastodon, Hammerfall…

27.08.2014

Rakastettu ja vihattu In Flames on yhtye, jota joko… niin, vihaa tai rakastaa. Mutta onko musiikkinsa enää niin kutsuttua metallia ensinkään vai voidaanko puhua peräti uuden vuosituhannen classic rockista, kuten kansi vihjaa? Riitta Itäkylä selvitti tätä bändin kotiluolassa Göteborgissa.

Judas_Priest

Siinä olivat kuulkaa koppalakit ja niittirannekkeetkin tiellä, kun Aadolf Virtanen pääsi tapaamaan suurinta sankariyhtyettään Lontooseen. Toisin sanoen, Judas Priest Valkeakosken vauhtipyörän hallussa – no mikä ettei!

Entombed_ad

Ruotsalaisen death metalin legenda Entombed oli vielä viime vuonna viimeisiä yhtyeitä, joiden kuvitteli heittäytyvän lapsellisen nimipallottelun ja jäsenriitojen temmellykseen. Vaan niinpä vain kävi, ja siksi meillä on haastattelussa Entombed A.D. -yhtyeen solisti LG Petrov.

Vähän sama meno on ollut maanmiestensä The Hauntedinkin leirissä, joskin bändin nimi on edelleen se perinteinen. Uusi kiekkonsa ryskää uusvanha solisti Marco Aro tulkkinaan, joskin haastattelussamme on kitaristi Patrik Jensen.

Mastodon

Perinteisiä elementtejä sisältävän mutkametallin airut Mastodon käväisi alkukesästä lämmittelemässä Metallicaa, ja nuori reportteri-Eetumme oli haukkana kimpussa. Festivaalin taka-alueella oli kuulemma jännittävää.

Samoin kuin Juutaspappi hieman aiemmin, Accept pamautti meillä listaykköseksi! No mikäpä siinä, kyllähän moisen kovasti työtä tehneille ja tekeville sakemanniveikoille suo. Yhtyeen pääjehu Wolf Hoffmann onkin sitä mieltä, ettei hyväksi havaittua kannata ainakaan muuttaa.

Ja taas ruotsalaisia. Hammerfall palasi uutuusalbumillaan perusasioiden pariin ja Hector-maskottikin on taas kuvioissa mukana. Todellisen heavy metalin valtakunnassa kaikki hyvin, siis.

solstafir

Suomen toiseksi kotimaakseen mainitseva islantilaiskopla Sólstafir on jälleen kutonut hienon levyn. Sen kunniaksi oli pulahdettava miesten kanssa kotimaansa kuuluun kuumaan lähteeseen. Kaikenmoisessa ovat nämäkin liukkaat sällit ehtineet olla mukana, selviää jutustamme.

grog

Pölkyllä on pitkästä aikaa nainen! Ja kuten Sólstafirin tapauksessa, myös Die So Fluid -yhtyeen Grogin tarinassa on piirteitä, joita normaalilla itsesuojeluvaistolla varustettu ihminen kutsuisi vähintäänkin epävarmuustekijöiksi. Spaissarin taustallakin on soiteltu.

Brittiläinen Threshold on maapallon hienoimpia, ellei peräti hienoin raskasprogeyhtye. Senpä kunniaksi pistimme bändin Vanhaan liittoon. Haastateltu Richard West kiitti ja tarinoi.

Ja kun kerromme vielä, että levyarvioiden pääosassa on uusi kotimainen nuorukaisryhmä Arion, Sytykkeissä käsitellään muun muassa aiheita Origin, Incite, Empyrium ja Red Eleven, Heavy Cooking Clubissa kokkaa legendaarinen TK Läjä Äijälä, Salamyhkässä soi Heaven ’n’ Hell -yhtyeen unohdettu ainokainen ja niin 6. piirissä kuin Suomisen kolumnissakin käsitellään kosteita asioita, niin eiköhän tämä ala olla sillä saletti. Perjantaina 29.8. läjähtää järjestysnumerolla 119!

Tarinoi: Matti Riekki

Lisää luettavaa