Hanskassa pysyvää ilonpitoa ja tuplabassareita – Levyblogissa loppukevään Helloween-uutuus

Huom! Tämä ei ole arvio vaan pikaiseen tutustumiseen perustuva ennakkokatsaus. Arvostelu löytyy printti-Infernosta myöhemmin.

16.04.2015

Helloweenia tuli kuunneltua joskus pikkupoikasena kovastikin, mutta myöhempinä vuosina bändin kiekot ovat näyttäytyneet minulle lähinnä pakollisina työsuoritteina – aina edelliseen Straight Out of Hell -albumiin asti, joka on pyörinyt minulla levy-yhtiön lahjoittamana vinyylinä ihan kotioloissakin. Se on hyvä levy.

Eikä ole muuten hassumpi parin pyöräytyksen perusteella tämä 29.5 ilmestyvä My God-Given Rightkaan. Riittävin tuplabassarein tahditetuissa, kotiruoalla lihotetuissa ralleissa on niin tarttuvuutta, energiaa kuin imuakin, ja koko paketti hehkuu hyvää menoa ja soittamisen riemua. Etenkin kertosäkeissä on potkua: muutamat niistä ovat niin nostattavia, että tunnelma kipuaa kattoon, joskus sen läpikin. Tätähän Helloween-levyltä toivookin löytävänsä.

Plussaa myös siitä, että vaikka hassunhauskuus on Hello-levyillä aina seuranamme, ilonpito ei karkaa täysin käsistä vaan raikaa järjen rajoissa vakavampien teemojen ohessa. Onneksi näin, suomalainen huumorikäsitys (tai ainakin omani) kun poikkeaa saksalaisesta merkittävästi. Sekin on tosin sanottava, että liian myrtsi Helloween olisi kauhistus. Tälläkin levyllä mennään pari kertaa niillä rajoilla, olisiko peräti keventäminen ollut paikallaan. No johan on ristiriitaista!

Höpsöys ja totisuus joka tapauksessa järsivät toisiaan, ja ehkäpä Helloweenin tapauksessa onkin parempi, kun jättää lyriikat sivuun ja paneutuu lähinnä nuotilliseen antiin. Silloin yhtyeen perinteisiä heavy metal -arvoja kannattavan musiikin parissa viihtyy mainiosti.

Selvänä miinuksena on kuitenkin pakko mainita, että reippaan tunnin mitassa olisi kyllä ollut jokusen oksan verran karsittavaa. Tämä on tosin ollut viimeiset parikymmentä cd-vuotta niin universaali vaiva, että liekö tuosta jaksaa edes marista.

Siispä, ollos peloton, Helloween-fani, olet saava osaksesi sitä mitä todennäköisesti haluat – ja kenties myös ansaitset. Taidanpa pyöräyttää parit rallit vielä uusiksi, ihan vain räntäsateen uhkaa tasapainottamaan.

Huom! Tämä ei ole arvio vaan pikaiseen tutustumiseen perustuva ennakkokatsaus. Arvostelu löytyy printti-Infernosta myöhemmin.

Lisää luettavaa