Vapun metallimylläkkä – katso kuvagalleria Rangerin keikalta!

Infernolle kuvaava Mikko Pylkkö vietti vappua loppuunmyydyllä Vastavirralla. Muistikortille tallentui kuvia Rangerin vauhdikkaalta keikalta ja Miika Kuusisen mukaan myös muut bändit ajoivat asiansa.

Kuva: Mikko Pylkkö

Ranger – 1.5.2015 Tampere, Vastavirta

Illan avanneen Legionnairen perinneheavy alkaa olla edustuskelpoisessa kuosissa. Pahaa Verta tykitti mieluisan rivakkaa hardcorea kuin puolentoista vuoden keikkataukoa ei olisi ollutkaan.

Hard Action osoitti olevansa huomattavasti parempi live- kuin levybändi, sillä sen verran energisellä ja tanakalla otteella sen garage rock lauteilla jytäsi. Maailmanloppu on havaittu viimeksi tammikuussa erittäin intensiiviseksi ja toimivaksi keikkakoneeksi – niin myös nyt, on kyse sitten mätöstä tai enemmän post-punkin suuntaan kumartavammasta materiaalista.

Kun kerran on Rangerin aiheuttaman mylläkän kokenut keikalla, ei paluuta enää ole. Vaikka yhtye on tullut nähtyä livenä puolisen tusinaa kertaa vajaan kahden vuoden aikana, ei kyllästymään ole koskaan päässyt.

Alkuvuodesta julkaistu täyspitkä on muuttanut settilistaa aika tavalla. Vapun kunniaksi Vastavirralla tarjoiltiin lisäksi melkoista erikoisherkkua lainakappaleiden muodossa. Myöhäisestä kellonajasta johtuen hieman typistetyn setin päätteeksi lavalle kapusi mestaritaikuri Jori Meriläinen (Gentry Lord, Demon’s Gate, Cast Iron). Hän tulkitsi mainiot Running from the Law– ja Out from Hell-kappaleet Cast Ironin ainoaksi jääneeltä Leather & Metal -ep:ltä. Siinäpä sitä heavy metalin juhlaa vapuksi kerrakseen!

Katso kuvagalleria Rangerin keikalta: