Stratovarius: Yhtye joka ei suostunut kuolemaan

22.05.2009
Kuva: Ensin oli varhaisvuosien Stratovarius, sitten maailmanmaineeseen noussut Stratovarius. Nyt yhtyeen historiassa koittaa jälleen uusi aikakausi: Timo Tolkin jälkeinen Stratovarius. Tuore Polaris-albumi osoittaa, että orkesterilla on yhä paukkuja jäljellä. Moni taisi vetäistä kahvit väärään kurkkuun, kun kuuli Timo Kotipellon, Jens Johanssonin, Jörg Michaelin ja Lauri Porran jatkavan Stratovariusta Timo Tolkin lopettamispäätöksestä huolimatta. Onhan kuviossa jotain samaa kuin Children of Bodom jatkaisi ilman Alexi Laihoa tai Nightwish ilman Tuomas Holopaista – bändin musiikillinen johtaja ja biisintekijä on poissa. Maaliskuun Infernossa Tolkki kertoi pitkät pätkät, millaisia tunteita yhtyeen jatkamispäätös ja teiden erkaantuminen hänessä herättivät. Stratovariuksen laulaja Timo Kotipelto ei kuitenkaan ole innokas samanlaiseen avautumiseen. Itse asiassa, kun solistilta kysyy, haluaisiko hän kertoa omia näkemyksiään samoista asioista, on vastaus penseä. – Enpä ole suoraan sanottuna kauheasti hänen haastattelujaan lukenut viime aikoina, enkä siis tuota Inferno-juttuakaan. Kuulin kyllä, että siellä oli ihan tarpeeksi tilitystä. Voin mä kommentoida jotain, mutta pysytään mieluummin musiikissa, laulaja toteaa. – Kaiken kaikkiaan on todella harmi, että tilanne on mennyt pisteeseen, jossa bändin yhteydessä puhutaan kaikesta muusta paitsi musiikista. Minua tämä ylimääräinen paska ei kiinnosta, ainoastaan musiikki. Lue koko juttu Infernon numerosta 67! (Teksti: Saku Schildt)

Ensin oli varhaisvuosien Stratovarius, sitten maailmanmaineeseen noussut Stratovarius. Nyt yhtyeen historiassa koittaa jälleen uusi aikakausi: Timo Tolkin jälkeinen Stratovarius. Tuore Polaris-albumi osoittaa, että orkesterilla on yhä paukkuja jäljellä.

Moni taisi vetäistä kahvit väärään kurkkuun, kun kuuli Timo Kotipellon,
Jens Johanssonin, Jörg Michaelin ja Lauri Porran jatkavan Stratovariusta Timo
Tolkin lopettamispäätöksestä huolimatta.

Onhan kuviossa jotain samaa kuin Children of Bodom jatkaisi ilman Alexi Laihoa tai Nightwish ilman Tuomas Holopaista – bändin musiikillinen johtaja ja biisintekijä on poissa.

Maaliskuun Infernossa Tolkki kertoi pitkät pätkät, millaisia tunteita yhtyeen jatkamispäätös ja teiden erkaantuminen hänessä herättivät.
Stratovariuksen laulaja Timo Kotipelto ei kuitenkaan ole innokas samanlaiseen avautumiseen.

Itse asiassa, kun solistilta kysyy, haluaisiko hän kertoa omia näkemyksiään samoista asioista, on vastaus penseä.

– Enpä ole suoraan sanottuna kauheasti hänen haastattelujaan lukenut viime aikoina,
enkä siis tuota Inferno-juttuakaan. Kuulin kyllä, että siellä oli ihan tarpeeksi tilitystä. Voin mä kommentoida jotain, mutta pysytään mieluummin musiikissa, laulaja toteaa.

– Kaiken kaikkiaan on todella harmi, että tilanne on mennyt pisteeseen, jossa bändin yhteydessä puhutaan kaikesta muusta paitsi musiikista. Minua tämä ylimääräinen paska ei kiinnosta, ainoastaan musiikki.

Lue koko juttu Infernon numerosta 67! (Teksti: Saku Schildt)

Lisää luettavaa