Ääni niille, joita pyritään vaientamaan – Šamanelta uusi single videoineen julki

Se itkee sadetta on tulevan Solstice-levyn toinen singlelohkaisu.

21.03.2024

Tumman kylmäsävytteistä, omaehtoista ja määrittelyjä väistävää musiikkia tekevä tamperelainen Šamane julkaisee huhtikuun 12. päivä kolmannen täyspitkänsä Solstice oman levymerkkinsä Last Day of the Northin kautta. Nyt albumilta on ilmestynyt sen toinen single Se itkee sadetta musiikkivideoineen.

”Tarinan henkilölle on omien menetystensä kautta tullut tarve kohdata myös muiden ihmisten suru vaikkei se ole hänen omaansa. Hän kulkee veden äärelle ja lähettää rukousmyllyllä eteenpäin myötätuntoa”, taustoittaa laulaja-basisti Saara Šamane.

”Uutiset maailmalta saavat miettimään, kuinka omasta sananvapaudesta taistelu on monille arkipäivää. Yhden laulun esittäminen voi toisessa valtiossa johtaa sen esittäjän vangitsemiseen, kuten esimerkiksi miehitetyssä Tiibetissä tapahtuu yhä. Käyttämällä omaa sananvapauttamme voimme yrittää saada kuuluviin myös niiden ihmisten äänet, joiden äänet pyritään vaimentamaan.”

Solstice-levyä juhlistetaan levyjulkkarikeikalla Tampereen Vastavirralla 10. toukokuuta yhdessä NYOSin ja Cats of Transnistrian kanssa.

Lisää luettavaa