”AC/DC on malliesimerkki siitä, miltä emme koskaan tule kuulostamaan!” – haastattelussa Bloodred Hourglass

Monipuolista modernia metallia soittava mikkeliläinen Bloodred Hourglass puhuu jatkuvan kehityksen puolesta. Kolmannella albumillaan soikin hieman aiempaa kypsempi ja iskevämpi bändi.

Tiedotteessa vakuutellaan, että musiikkiinne on tullut uusia vivahteita. Kuinka tarkkaan olette kaavailleet niitä ja mitä ne tarkalleen ottaen ovat?

– Sävellyspuolella skaala on vielä edellistä levyä [Where the Oceans Burn, 2015] leveämpi. Lauluihin on tuotu mausteeksi puhtaampaa ilmaisua ja käytetty myös puhelauluhenkistä toteamista ihan säkeistöjenkin sisällä, solisti Jarkko Koukonen paljastaa.

– Lähinnä nämä olivat kokeilupuolen juttuja, jotka sitten loksahtivat paikalleen ilman sen suurempaa kaavailua. Voisi puhua enemmänkin bändin luontaisesta kehityksestä ja evoluutiosta musiikin tekemisessä. Kokonaisuutena Heal-albumin ulosanti on moninaisempi kuin aiemmassa materiaalissamme, kuitenkin niillä ehdoilla, että tuttu soundimme on tallella.

Albumilla on aika monikäsitteinen nimi. Mitä otsikko pitää sisällään?

– Sana ”heal” alkoi jostain syystä toistua useammassakin kappaleessa siinä vaiheessa, kun alettiin tehdä lauluja demojen päälle. Se nousi levyn nimivaihtoehdoksi ja valikoitui melkeinpä saman tien lopulliseksi nimeksi. Tämän viitekehyksen tiimoilta rakennettiin sitten osaltaan myös levyn loppusisältöä. Parannusta tähyillään teksteissä suunnasta jos toisestakin – jos sitä nyt yleensä on enää edes löydettävissä tämän maailman aikana.

Heal on ensimmäinen julkaisunne esimerkiksi Brymiriä ja KYPCKiä julkaisevalle Ranka Kustannukselle. Mitä odotatte tältä yhteistyöltä?

– Ranka Kustannuksen Riku Pääkkönen on musakentällä vanha kettu, joten suhteita löytyy paljon vaikka lafka sinänsä ei ole suuri. Hyvä esimerkki on, että levy julkaistaan Japanissa ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä meidän toimesta. Tämähän on juurikin sitä, mitä yhteistyöltä levylafkan kanssa odotetaan!

Uusi levy on aiempaa materiaalia suorempaa ja tarttuvampaa. Kuulostaako bändi kymmenen vuoden kuluttua AC/DC:ltä?

– AC/DC jos jokin on mainio malliesimerkki siitä, miltä BRHG ei koskaan tule kuulostamaan! Kyllä me halutaan tehdä tarttuvia, hyviä biisejä ja erottua sillä eduksemme, mutta tahdomme myös kehittyä ja luoda uutta niin sovituksellisesti kuin erilaisten ilmaisukeinojen näkökulmasta.

– Tällaisia bändejä ei ole raskaamman melodisen metallin kentällä mielestämme aivan liikaa. Monet turvautuvat levystä toiseen samoihin keinoihin ja tapoihin tehdä musiikkia. Seuraavan albumin materiaali näyttäisi jälleen kehittyvän hieman toiseen suuntaan.

Tulevan levynjulkkarikiertueenne neljä ensimmäistä keikkaa soitetaan Harakiri for the Sky’n lämppärinä. Mikäli saisitte valita minkä tahansa bändin kiertämään kanssanne, kenet valitsisitte?

– Nykyään tilanne on oikeastaan se, että tehdään keikkaa mieluummin ihan keskenämme, koska säätämisen määrä on aika paljon pienempi ja se tuo tietyn työrauhan, kun ei ole muita ympärillä. Mutta jos nyt jonkun utopistisen valinnan väljyyn saisi vapaavalintaisesti hypätä, niin mainitaan vaikkapa ison maailman perusmaukat eli Gojira.

Julkaistu Infernossa 10/2017.