Alexi Laiho paljastaa: Kärsi vuosikausia murtuneesta solisluusta – iso operaatio vaikuttanut soittamiseen

"Olen joutunut opettelemaan soittamista uudestaan", sanoo Laiho.

27.06.2019

Children of Bodom -kippari kertoi Guitar World -lehden lukijakyselyihin vastatessaan kärsineensä tietämättään solisluun murtumasta jo useamman vuoden ajan. Asiaa korjattiin pari vuotta sitten leikkausoperaatiossa, joka on vaikuttanut hänen soittokykyynsä huomattavasti.

”Ilmeisesti solisluuni oli ollut murtuneena tyyliin 10 vuotta. Olen joutunut opettelemaan soittamista uudestaan. Kyse ei ole hermo-ongelmista, mutta jotkut sormeni eivät ole enää yhtä nopeita kuin ennen. Paranemisprosessi on hidas enkä ole vieläkään ihan samalla tasolla kuin ennen leikkausta”, Aleksi Laiho toteaa.

Operaatiosta huolimatta – ja myös juuri sen vuoksi – Laiho sanoo pitävänsä yhä tiukasti kiinni periaatteestaan treenata soittamista vähintään tunnin päivässä.

”Se kuulostaa työläältä, mutta oikeasti nautin soittamisesta. Leikkauksen vuoksi opettelen nyt tiettyjä tekniikoita päästäkseni takaisin entiselle tasolleni. Lämmittelyyn menee nykyään enemmän aikaa – en voi vain napata kitaraa ja alkaa tuosta vaan revittelemään. Kiertueella ollessani soitan keskimäärin kolme tuntia ennen keikkaa ja levyä äänittäessä 10 tuntia päivässä on ihan normaali määrä”, Laiho sanoo.

Lisää luettavaa