Alice Cooper julkaisi uuden singlen – tuleva levy on kunnianosoitus Detroitille

Detroit Stories on jatkoa Breadcrumbs-ep:lle.

13.11.2020

Alice Cooper julkaisi viime vuonna kotiseudulleen kumartaneen Breadcrumbs-ep:n, jolla kauhurokkari coveroi detroitilaisia garage rock -sankareita. Cooper jatkaa samalla Detroit-teemalla myös 26.2.2021 julkaistavalla uudella Detroit Stories -pitkäsoitollaan.

”Los Angelesin soundi oli The Doors, Love ja Buffalo Springfield, San Franciscolla oli Grateful Dead ja Jefferson Airplane, New Yorkissa The Rascals ja The Velvet Underground. Mutta Detroitissa sai alkunsa vihainen hard rock. Koska emme sopineet minnekään muualle – musiikillisesti tai muutenkaan – Detroit oli ainoa paikka, joka antoi Alice Cooper Bandin kitaravetoiselle hard rockille ja meidän hullulle lavashow’lle mahdollisuuden. Ja kun he saivat selville, että olin Detroitin kasvatteja… Olimme tulleet kotiin”, Cooper kertoo kaupungista, josta yhtyeensä aikanaan ponnisti maailmanmaineeseen.

Tänään tulevalta levyltä on julkaistu ensimmäinen single, jonka juuret eivät kuitenkaan johda Detroitiin vaan New Yorkiin. Rock ’n’ Roll on nimittäin Lou Reedin kirjoittama ja Velvet Undergroundin alun perin tunnetuksi tekemä kappale. Miten newyorkilaismuusikon biisi sitten liittyy Detroitiin ja Alice Cooperiin? Asiaa avataan kappaleen Youtube-videon saatetekstissä:

”Vuonna 1971 Alice Cooper yhtyeineen työskenteli Detroitissa tuottaja Bob Ezrinin kanssa. Samoihin aikoihin Detroit-niminen yhtye työsti Ezrinin kanssa raskaan version Lou Reedin Rock & Rollista. Kun Reed kuuli tämän version, halusi hän Ezrinin tuottamaan menestyksekkään Transformer-levynsä seuraajan. Yhteistyön hedelmänä syntyi Berlin. Mutta ei siinä vielä kaikki: Detroitin coveria ajavan kitarariffin luonut Steve Hunter oli mukana useissa Ezrinin tuotannoissa ja jän myös kiersi ja äänitti sekä Alicen että Lou Reedin kanssa”, saatteessa kerrotaan.

Steve Hunter soittaa myös tällä Cooperin versiolla. Mukana ovat lisäksi Johnny ”Bee” Badanjek (Detroit Wheels), Paul Randolph sekä Joe Bonamassa ja Tommy Henriksen.

Lisää luettavaa