”Alkoholismi on sairaus, joka ei diskriminoi ketään” – James Hetfield saa runsaasti tukea kollegoiltaan

Muun muassa Jamey Jasta ja Randy Blythe kertovat Metallica-nokkamiehen toimineen suurena inspiraationa viinapirun selättämisessä.

01.10.2019

Metallica tiedotti viikonloppuna joutuvansa perumaan Australian- ja Uuden-Seelannin-kiertueensa laulaja-kitaristi James Hetfieldin hakeuduttua katkaisuhoitoon. Tiedon tultua julki monet kollegat kuten muun muassa Metallican alkuaikojen basisti Ron McGovney sekä ex-Guns N’ Roses -rumpali Matt Sorum ovat osoittaneet sosiaalisen median kautta tukensa Hetfieldille. Myös muun muassa Extremely Wicked, Shockingly Evil And Vile -elokuvan kuvauksissa Hetfieldin apuna toiminut sheriffi Richard K. Jones on lähettänyt laulajalle voimia.

”Pidä huolta itsestäsi, ystäväni. Olet ihminen ja taistelet aivan kuin kaikki muutkin. Alkoholismi on sairaus, joka ei diskriminoi ketään. Olet todella vahva, kun olet ottanut itse tarvittavat askeleet kohti terveyttä ja onnea”, Matt Sorum kirjoittaa Twitterissä.

Hatebreed-nokkamies Jamey Jasta julkaisi puolestaan Instagramissa pitkän sepustuksen, jossa tämä kertoi Hetfieldin aikoinaan inspiroineen ja tukeneen häntä suuresti, kun Jasta itse kamppaili viinapirujen kanssa. Jastan yksityistilillä julkaistusta kirjoituksesta kertoo Metal Insider.

”Toivottavasti kaikki Metallica-fanit, joihin asia vaikuttaa, ymmärtävät, että näin on ehdottomasti parasta. Terveys on kaikkein tärkeintä. Yksikään kiertue, albumi tai velvollisuuksien vuori ei ole sen arvoista, että syöksyy takaisin viinan ja huumeiden kurimukseen”, Jasta kirjoittaa.

”Olen kiertänyt paljon yli 20 vuoden ajan enkä olisi itse lopettanut juomista ilman Jamesia ja hänen esimerkkiään. Olen aina sanonut, että viina on pimeä joki, joka virtaa jatkuvasti ja sen virtaus on minulle liian voimakas. Haluan sukeltaa siihen joskus joka päivä viikkojen ajan, mutta en tee sitä enkä voi tehdä niin. Jamesin kanssa alkoholiongelmastani keskusteleminen avasi silmäni, koska tämä kaveri soittaa yhdessä maailman isoimmista bändeistä ja paineet ovat valtavat – jos hän pystyi lopettamaan, pystyn minäkin.”

Hetfield toimi inspiraationa myös Lamb of God -solisti Randy Blythe, joka kommentoi Jastan julkaisua ja kertoi oman vastaavan tarinansa.

”Aloin raittiiksi noin yhdeksän vuotta sitten, kun olimme Metallican kanssa kiertueelle. Ensimmäisenä päivänä yksi roudareistamme sanoi Hetfieldin etsivän minua. Olimme olleet heidän mukanaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa vuoden ja olin liekeissä, mutta sisältä tunsin oloni todella kurjaksi. Olin yrittänyt lopettaa, koska se ei enää sopinut minulle ja piste sille tuli Australiassa. Merkittävä rooli halukkuudelleni ja kyvylleni alkaa raittiiksi keskellä heavy metal -kiertuetta oli sillä, että minulla oli James ja hänen henkilökuntaansa, joille saatoin puhua. Minun ei tarvinnut tehdä sitä yksin. James ja hänen joukkonsa auttoivat minut läpi ensimmäisen kuukauden – se oli raskas reissu enkä olisi pystynyt siihen ilman heitä”, Blythe kertoo.

”Kun näin uutisen Jamesista, se kosketti, sillä tiedän, miten synkkää se voi olla. Mutta se oli myös vahva muistutus minulle siitä, kuka olen ja mikä minua odottaa, jos mokaan ja unohdan, että olen alkoholisti. Kukaan ei ole immuuni, olitpa ollut kuivilla miten pitkään takansa. James on nyt hyvässä paikassa ja on mennyt sinne omasta tahdostaan eli hän haluaa olla taas raitis – ja se on erittäin tärkeää.”

Lisää luettavaa