Alkuperäisen Entombedin jatko on vielä kysymysmerkki, sanoo kitaristi – ”En ole varma, olemmeko bändi vai emme”

Entombed vuonna 2016. Alex Hellid äärimmäisenä oikealla.

Vanhan liiton Entombed-miehistö nykyisine vahvistuksineen debytoi syksyllä keikkalavoilla, vieläpä varsin näyttävästi sinfoniaorkesterin kera esittäen Clandestine-albuminsa (1991) alusta loppuun. Spesiaalikeikkoja ennen haettiin lisäksi tuntumaa Close-Up Båten -risteilykeikoilta.

Esiintymiset nostivat luonnollisesti fanien toiveita kokonaisvaltaisemmasta paluusta ja optimistisimmat ehtivät jo varmasti haaveilla uudesta levystä. Tough Riffsin haastattelema Uffe Cederlund sanoo, ettei uusi Entombed-levy ole kuitenkaan prioriteettilistalla kovinkaan korkealla eivätkä muusikot itse näe sellaiselle tarvetta. Uffe itse sanoo olevansa tyytyväinen vaikka pelkkiin Clandestine-keikkoihin, mikäli yhtye vielä tulevaisuudessa keikkoja tekee.

– Meillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia vireillä, enkä tiedä, teemmekö ylipäänsä enää mitään yhdessä. Riippuu, mitä eteen ilmaantuu. En ole varma, olemmeko bändi vai emme tässä vaiheessa. Minun silmissäni Entombed on minä, Nicke [Andersson] ja Alex [Hellid] ja jos teemme vielä joskus jotain, toivon Edvinin [Aftonfalk] ja Robertin [Andersson] lähtevän taas mukaan, sillä tämä porukka toimi hyvin yhdessä. Mutta se jää nähtäväksi, juuri nyt meillä on paljon muita asioita hoidettavanamme, Uffe sanoo.

– Olemme kyllä puhuneet levyn tekemisestä, mutta en ole varma, tuleeko sellaista koskaan. Kenties vielä joskus, jos meillä on tarpeeksi aikaa ja paljon ideoita. Olisihan se mielenkiintoista. Mutta me olemme kaikki superkiireisiä, kaikilla on paljon meneillään elämässä, bändeissä, lasten ja töiden kanssa ja niin edelleen.