”Aloin nähdä merkkejä, joista en pitänyt” – Exodus-kitaristi laittoi korkin kiinni

Gary Holt sanoo havahtuneensa siihen, että joi alkoholia kotonaan enemmän kuin ennen kiertueilla.

02.07.2021

Exodus-kitaristi Gary Holt kertoi hiljattain Instagramissa lopettaneensa alkoholin käytön kokonaan. Kitaristi puhui raitistumisestaan tarkemmin tuoreessa Backstaged: The Devil In Metalin haastattelussa, jossa tämä kertoi juomisensa lähteneen käsistä pandemian aikana.

”Toiset ihmiset osaavat pitää hauskaa juodessaan, toiset eivät. Minulle juominen oli aina hauskanpitoa, kunnes pandemia iski ja minusta tuli äkäinen juoppo. En koskaan ennen ollut sellainen, kun join ystävieni seurassa, mutta pandemian myötä minusta tuli se tyyppi, joka istuu yksin kotona ja ryyppää. Ennen koronaa yksin juominen tarkoitti sitä, että katsoin jalkapallomatsin ja join kaksi, kolme olutta. Mutta nyt join enemmän kuin koskaan join kiertueella ollessani”, Holt kertoo.

”Olen aina ollut iloinen juoja ja Exodus juhli aina rankasti, mutta se oli hauskaa. Kenties toisten kustannuksella, mutta hauskaa silti. Yhtäkkiä juominen ei enää ollutkaan hauskaa. Aloin nähdä merkkejä, joista en pitänyt, joten päätin lopettaa.”

Holt antaa esimerkin varoittavista merkeistä, jotka saivat miehen pistämään korkin kiinni:

”Juhlimme synttäreitäni toukokuun alussa ja join ihan maltillisesti. Olin pienessä, mukavassa hiprakassa ja minulla oli hauskaa. Juhlien jälkeen joka paikka on aina täynnä juomien jämiä. Olen aina pilkannut tyyppejä, jotka juovat White Claw’ta (hard seltzer -juoma, eli terästetty hiilihapollinen vesipohjainen drinkki). Synttäreiltäni jäi noin kahdeksan White Claw’n jämät ja join ne kaikki, koska omat kaljani loppuivat kesken. Se oli aika kammottavaa”, Holt nauraa, mutta vakavoituu sitten:

”Joskus juominen kääntyy itseään vastaan. Kiertueella ollessani pidin juomiseni aisoissa, enkä ollut koskaan aivan naamat. Olen nykyään pienimuotoinen kontrollifriikki ja silloin tilanne ei ole hallinnassani. Kotona ollessani join hädin tuskin ollenkaan. No, jos nyt juon kotona enemmän kuin koskaan kiertueella ollessani, mitä tapahtuu, kun lähden taas tien päälle? Juonko vähemmän? Ei, todennäköisesti juon kahta kauheammin. Kotona en koske koviin viinoihin ja kiertueellakin hyvin harvoin satunnaisia pieniä Jägermeister-shotteja lukuun ottamatta. No, nyt kun aloin juomaan kotona, saatan hyvinkin alkaa kiertueella juomaan litratolkulla Jägeriä. Kuka tietää?”

Holtin juominen alkoi myös vaikuttaa ihmissuhteisiin, mikä oli viimeinen merkki siitä, että nyt oli aika laittaa piste juomiselle.

”Minusta tuli se tyyppi… Vaimoni saattoi kysyä, enkö ole juonut jo tarpeeksi. Vastasin, että ehei, minähän olen juonut vain neljä kaljaa. Niin, neljä jättikokoista 12-volttista kaljaa. Huomasin ostavani juomia sen perusteella, miten paljon niissä oli voltteja ja sitten muka rajoitin juomiseni vain neljään pulloon. Jotka kuitenkin vastasivat yhdessä tyyliin kahdeksaa normikokoista kaljaa.”

Lisää luettavaa