Amorphis-kitaristin Bjørkø-sooloprojekti astuu esiin – ensisinglellä mukana Carcassin Jeff Walker

Pitkäsoittoa pukkaa loppuvuodesta.

01.09.2023

Amorphisin Tomi Koivusaari on julkaissut ensimmäisen singlen pitkään kypsyneen Bjørkø-sooloprojektinsa tulevalta soolodebyytiltä. The Heartroot Rots -kappaleen vierailevana laulajana toimii Carcassista tuttu Jeff Walker ja se edustaa 1. joulukuuta ilmestyvän Heartrot-albumin rankinta laitaa.

Heartrot on soundtrackin kaltainen visio kuvitteelliseen elokuvaan, johon on luonnollisesti vaikuttanut kaikki kuuntelemani musiikki vuosikymmenien varrella. Albumin soundimaailmaa ohjaa vahva visuaalinen luontoyhteys ja tunnetilat, jotka ovat harvemmin onnellisia tai positiivisia. Kappaleita yhdistää taustalla vallitseva melankolia”, elokuvaäänisuunnittelua opiskellut Koivusaari avaa.

Albumin jokaisen biisin tulkitsee eri solisti. Laulajakaartiin lukeutuvat Jeff Walkerin lisäksi muun muassa Tomi Joutsen, Marko Hietala, Sólstafir-yhtyeen Addi Tryggvason sekä Mariska, Ismo Alanko ja Velcrasta tuttu Jessi Frey. Koivusaaren itsensä lisäksi levyllä soittavat puolestaan Waltteri Väyrynen (Opeth, ex-Paradise Lost), Lauri Porra (Stratovarius) sekä Janne Lounatvuori (Hidria Spacefolk).

”Albumi on soololevy, mutta vieraat ovat tuoneet vahvan oman panoksensa lopputulokseen. Suurin osa kappaleiden laulumelodioista on laulajien itsensä työstämiä. Taitavien muusikoiden oma osaaminen, ideat ja nyanssit ovat äärimmäisen olennainen lisä lopputuloksen kannalta”, toteaa Koivusaari.

Lisää luettavaa