Anthrax esittelee tulevaa live-dvd:tään uudella videolla – Scott Ian kertoo ymmärtävänsä, miksi Slayer lopettaa

Thrash metal -suuruus Anthrax julkaisee 27. huhtikuuta uuden, Glasgow’n-keikalla vuosi sitten kuvatun Kings Among Scotland -live-dvd:n. Esimakua tulevasta on nyt tarjolla Caught in a Mosh -kappaleen videon verran, tarkistahan yläpuolelta, millainen meno Skotlannissa oikein olikaan.

Anthrax on parhaillaan kiertueella Killswitch Engagen sekä Havokin kanssa. Loppukeväästä yhtye puolestaan lähtee mukaan Slayerin viimeiselle kiertueelle yhdessä Lamb of Godin, Behemothin ja Testamentin kanssa. Kitaristi Scott Ian kertoi hiljattain detroitilaisradion haastattelussa aavistelleen kollegoidensa lopun olevan lähellä, muttei tiennyt tulevan kiertueen jäävän viimeiseksi.

– Kuulin asiasta vasta virallisen julkistuksen yhteydessä kuten kaikki muutkin. Olin ihan että vau, enpä nähnyt tämän tulevan. Tai siis… Tokihan me olemme pitkäaikaisina ystävinä puhuneet ja sen perusteella tiesin, että loppu tulee joku päivä ja he olivat jo hidastaneet tahtiaan paljon siitä, millainen se joskus oli. Mutta en tiennyt sen tapahtuvan juuri nyt. Toivottavasti jäähyväiskiertue kestää kolmesta neljään vuotta, Ian toteaa.

– Olen tuntenut nuo kaverit todella pitkään, joten ymmärrän miksi he haluavat lopettaa. Ja toki Jeffin [Hanneman, vuonna 2013 menehtynyt kitaristi] menettäminen osaltaan vaikutti myös. Vaikka Gary [Holt, Hannemanin korvannut Exodus-kitaristi] onkin todellinen peto kitarassa eikä kukaan muu olisi voinut täyttää niitä saappaita häntä paremmin, siitä huolimatta Jeff on poissa ja ymmärrän, että Tomin [Araya] ja Kerryn [King] kohdalla asiat muuttuivat peruuttamattomasti. Päätös on ollut vaikea, mutta tajuan, miten he ovat päätyneet siihen.

Ian lisää, että kaikilla asioilla on kuitenkin päätepisteensä ja hyvä loppu on tärkeä asia, oli kyseessä sitten kirja, elokuva, sarja tai bändin ura. Hän sanoo Slayerin tehneen oikein lopettaessaan vielä huipulla ollessaan ja jokaisen itseään kunnioittavan bändin tulisikin tehdä samoin.

– Minulta kysytään usein, miten kauan tulen tekemään tätä. Vastaan aina, että niin kauan kuin tunnen pystyväni antamaan itsestäni kaiken joka ikinen ilta. Vihoviimeinen asia jota haluan, on seistä lavalla ja joku yleisöstä näkee, että teeskentelen tai en liiku lavalla enää. Vihaisin itseäni, jos pettäisin yleisön sillä tavalla. Keikkailu on minulle pyhä asia. On etuoikeus olla yleisön edessä ja jos en pysty antamaan itsestäni sitä mitä itseltäni vaadin, ei minulla ole enää syytä jatkaa.

Kuuntele Scott Ianin haastattelu kokonaisuudessaan alapuolelta: