Anthrax julkisti tulevan levynsä nimen ja julkaisupäivän – ex-kitaristi syyttää bändiä valehtelusta

Kuva: Markus Laakso

Iki-ihana Anthrax tiedotti tänään levyuutisia. Alempana olevasta videosta käy selville, että thrash-suuruuden seuraavan tuotoksen nimi on For All Kings ja albumi julkaistaan 26. helmikuuta. Hyvä! Ensimmäinen singlehän saatiinkin jo vähän aikaa sitten kuuluville, kuuntele Evil Twin täältä.

Kaikki eivät kuitenkaan käytä Anthraxista termiä ”iki-ihana” – tai ainakaan Scott Ianista ja Charlie Benantesta. Bändin suuruusvuosina 1980–90-luvuilla sekä vielä 2000-luvun comebackin aikaan mukana ollut soolokitaristi Dan Spitz avautui Facebook-tilillään ALL CAPS -hengessä kirjoitetussa viestissä ja syytti entisiä bändikavereitaan ”sadunkertojiksi”.

Syynä tuohtumukseen oli viimevuotinen Metal Hammerin haastattelu, jossa Ian kertoi Benanten säveltäneen suurimman osan Anthraxin alkuaikojen musiikista ja hänen tehneen sanoitukset. Ilmeisesti Spitz on aiheesta eri mieltä.

Play my riffs, play my harmonies, tell us all the scales I used, play one lead on any Anthrax song from Fistful Of Metal through Sound of White Noise! Give it a shot, Spitz pauhaa.

Annos saippuaoopperaahan se Anthraxin taru tähän väliin kaipaakin. Edellinen levy Worship Music kun tunnetusti syntyi niin seesteisissä ja rauhallisissa tunnelmissa.