Anvil-nokkamies ei usko nuoremman polven metalliyhtyeiden nousevan enää areenaluokkaan – ”Sellaiset bändit jäävät menneeseen”

Steve "Lips" Kudlow'n mielestä musiikkikenttä ei mahdollista enää uusien ironmaideneiden ja metallicoiden nousua.

30.01.2020

Anvil-yhtyeen nokkamies Steve ”Lips” Kudlow keskusteli hiljattain The Classic Metal Show’n haastattelussa metallimusiikin ja -bändien tulevaisuudennäkymistä ja siitä, löytyykö esimerkiksi Iron Maidenille, Metallicalle, Judas Priestille ja muille isojen areenoiden raskassarjalaisille soihdunkantajia nuoremmasta polvesta, kun näistä jättiläisistä joskus aika jättää. Lipsin mielestä niin ei tapahdu.

”Sellaiset bändit jäävät menneeseen. Samankaltaista uutta aaltoa ei tule, koska sellaisen luomiseen ei ole enää samaa infrastruktuuria. Kun tämä aikakausi päättyy, se on siinä. Nimeä yksikin bändi, joka nyt täyttää areenoita kaksikymppisinä. Joskus 35-40 vuotta sitten, kun Iron Maiden ja Judas Priest löivät läpi, he olivat kaksikymppisiä ja täyttivät areenoita. Sellaista ei tapahdu enää tänä päivänä”, Lips harmittelee.

Jo vuonna 1978 Anvil-yhtyeen perustanut Lips puhui haastattelussa myös yleisesti musiikkibisneksestä ja rahasta, joka on todella tiukilla. Se ei kuitenkaan estä kanadalaisrokkaria jatkamasta musiikin ja levyjen tekemistä.

”Ei ole enää olemassa mitään kunnon levyteollisuutta eikä rojalteilla rikastu. Elanto saadaan soittamalla keikkoja ja myymällä oheistuotteita. Musiikista on tullut mainosmusiikkia t-paitojen myymiselle”, Lips nauraa.

”Mutta minä haluan kiertueille. Haluan mennä, tehdä tätä elääkseni ja pitää hauskaa. Mitä muita syitä tarvitaan?”

Anvil julkaisee 14. helmikuuta uuden Legal At Last -albumin. Kyseessä on yhtyeen 18. pitkäsoitto.

Lisää luettavaa