Apocalyptica-miehet sävelsivät korkean profiilin oopperan, ensi-ilta tammikuussa

20.11.2015

Raskaan rockin piirissä puhutaan kyllä ”oopperametallista” tai ”metallioopperoista” mutta harvoinpa metallimuusikot ovat äityneet säveltämään ihan oikeaa oopperaa. Nyt näin on käynyt, ja sello-orkesteri Apocalypticasta tuttujen Eicca Toppisen ja Perttu Kivilaakson värkkäämä Indigo-teos saa ensi-iltansa Helsingissä 22.1.2016.

Indigo yhdistää tiedotteen mukaan ”nykyajan raskaan rockin piirteitä häpeämättömän romanttisiin melodioihin” ja se esitetään sinfoniaorkesterin voimin, ilman rocksoittimia. Musiikin on orkestroinut ja sovittanut Jaakko Kuusisto.

– Tämä on sellainen ooppera, jonka haluaisimme itse nähdä. Ei tällä mitään kohderyhmää ole, niin kuin ei Apocalypticallakaan. Jos me rakastetaan tätä, me ei voida olla ainoita. Niin me ollaan kaikki jutut tehty, monessa mukana ollut kaksikko kommentoi.

Indigon englanninkielisestä libretosta vastaa Sami Parkkinen. Teksti kertoo ”kaikkialle lonkeronsa ulottavan suuryhtiön vallasta, teknologiauskon vaaroista ja onnen etsimisestä”. Teoksen ohjaa Vilppu Kiljunen, ja sen ääninä kuullaan eturivin kotimaisia laulajia.

Teos esitetään Helsingin Kansallisoopperassa ensi keväänä kahdeksaan kertaan. 15–115 euron hintaiset liput ovat myynnissä Lippupisteessä.

Lisää luettavaa