Arkhamin Kirjaston musiikkivideo ensi-illassa – lue myös haastis!

17.09.2012

Kuva: Juuso Westerlund

Jussi Lehtisalon ja Samae Koskisen yhteistyön hedelmä Arkhamin Kirjasto julkaisi syyskuun alussa Torches Ablaze -debyyttilevyn. Levyltä on nyt lohkaistu linjoille Sea of Madness -video, jonka voit katsoa tästä!

Bändi on keikoilla seuraavasti:
3.10. Klubi, Tampere (w/Entombed)
4.10. Klubi, Turki (w/Entombed)
1.12. Nuclear Nightclub, Oulu (w/Martyrdöd)

Tässä vielä Samae Koskisen haastattelu Infernon uusimmasta numerosta (#99, ilm. 24.8.).

Metallissa pitää olla vaaraa 

Jussi Lehtisalo on kunnostautunut heavymusiikin parissa aiemminkin, mutta Samae Koskista ei aivan heti arvaisi metallimieheksi. Arkhamin Kirjasto on bändi, jossa kaksikon näkemykset raskaasta musiikista kohtaavat.

Samae Koskinen kertoo tutustuneensa Jussi Lehtisaloon jokunen vuosi sitten. Arkhamin Kirjaston ensimmäinen seiskatuumainen ilmestyi 2010 ja debyyttilevy Torches Ablaze julkaistiin 5.9.

– Päätimme tuottaa soundia reippaasti seiskatuumaista enemmän pelaamalla kitaralayereiden ja akustisten kanssa. Tarkoituksena oli naittaa death metal-laulua Angel Witch -energian ja stemmakitaroiden kanssa.

Koskinen ja Lehtisalo tekivät molemmat biisejä. Arkhamin Kirjasto on musiikkia, johon kumpikaan ei pystyisi yksin.

– Nauhoitimme levyä varten kuusitoista biisiä, molemmilta tuli kahdeksan. Yksinkertaistaen oli niin, että multa tuli sinne Iron Maidenia ja Jussilta Hellhammeria. Mulla on selkeästi perinteisempi lähestyminen rytmeihin ja harmonioihin, mutta Jussin impulsiivinen tyyli inspiroi meikäläistä todella.

Arkhamin Kirjasto tullaan näkemään myös livenä viisihenkisenä bändinä.

Koskinen kertoo, että hänen musiikilliset lähtökohtansa ovat nimenomaan metallissa. Hän on syntynyt vuonna 1978 ja kasvanut Iron Maidenin ja Helloweenin parissa.

– Siitä tuli luonnollinen siirtymä thrashiin ja deathiin. Kun aloin itse soittaa, ensimmäiset bändit soittivat coverina muun muassa Morgothia, Slayeriä ja Obituarya. Parikymppisenä kiinnostuin oikeastaan kaikenlaisen populaarimusiikin historiasta ja tutkin sitä mielenkiinnolla vuosikymmenen.

Viime aikoina Koskinen on löytänyt itsensä yhä useammin punk- ja metallikeikoilta.

– Olen ottanut selvää myös uudesta metallista. Siellä on paljon mielenkiintoista kamaa kuten Toxic Holocaust ja Enforcer, mutta monet yhtyeet kärsivät samasta ongelmasta kuin kaikki musiikki nykyään. Useat levyt kuulostavat kylmiltä, elottomilta ja epäinhimillisiltä. Pro Tools, autotune ja kaikennäköset basarinsiirtelyt tappavat kaiken elämän musiikista, mikä on helkkarin surullista. Aggressiivisen musan ei pitäisi kuulostaa tietokoneen millintarkasti soittamalta, siinä tarvii olla villieläintä ja vaaran tuntua.

Lisää luettavaa