Atreyun laulaja Alex Varkatzas: nykypäivän metalcore-yhtyeiden vokaalit liian valittavia ja nössöjä

13.09.2016

Vuonna 1998 perustetun metalcore-yhtye Atreyun vokalisti Alex Varkatzas toteaa Banger TV:n haastattelussa, ettei ole innoissaan suunnasta, johon metalcore-vokaalit ovat vuosien saatossa kehittyneet.

Varkatzas kritisoi erityisesti puhtaita lauluja, joista ei välity voimaa tai tunnetta.

– Melodisesta laulusta on tullut liian valittavaa ja ärsyttävää monella bändillä ja minusta se on silkkaa paskaa. Pidän mieluummin Killswitch Engage -tyylistä, kuten Jessen (Leach) tai Howardin (Jones) tavasta laulaa. Puhtaassakin laulussa voi olla vitusti voimaa, Varkatzas toteaa.

Hän ei ole täysin tyytyväinen oman äänensä kehitykseenkään, mutta on kuulemma nyt päässyt haluamaansa pisteeseen.

– Pari ensimmäistä Atreyun levyä oli puhdasta aggressiota. A Death-Grip On Yesterdaylla aloin ottaa mukaan vähän melodiaa, mutten varsinaisesti vielä laulanut. Sitten saimme kiinnityksen isolle levy-yhtiölle ja heti alkoi tulla vaatimuksia. ”Tehkää sitä, tehkää tätä, muuttakaa tuota”. Ja sinä haluat vain saada levyn tehtyä kaikin keinoin.

– Nyt haluan olla aggressiivinen ja välittää tunnetta. En kuitenkaan mitenkään nössöllä ja heikolla tavalla, vaan intohimoisella ja voimakkaalla. Se tarkoittaa huutamista ja karjumista.

Lisää luettavaa