Bailurokin kuningas rakastaa äärimetallia ja ylistää mm. Mayhemia ja Obituarya – ”Attila Csihar on yksi suosikkilaulajistani”

Andrew W.K. on kuratoinut Apple Musicille myös varsin kovan soittolistan omista hevisuosikeistaan.

28.07.2021

Andrew W.K. tunnetaan lähinnä energisestä hyvän mielen rockistaan ja bilemeiningistään, mutta miehen sydän sykkii myös synkemmälle, raskaammalle ja äärimmäisemmälle musiikillekin. Muutama vuosi takaperin bailurockin suurvisiiri esitteli muun muassa kuntotreenin, jossa ilmarummutetaan grindcore-legenda Napalm Deathin tahtiin ja nyt mies on kuratoinut Apple Music -suoratoistopalvelun Headbangers-soittolistan omilla metallisuosikeillaan.

Andrew W.K.:n soittolistalta löytyy paitsi miehen omaa musiikkia (koska miksi ei) ja jo mainittua Napalm Deathia, myös muun muassa High on Firea, Obituarya, Mayhemia, Slayeria, Repulsionia, Emperoria, Cannibal Corpsea, Goatwhorea, Neurosista, Celtic Frostia sekä Darkthronea. Soittolistan kuvailussa hän nostaa erikseen esiin Obituaryn ja Mayhemin ja tunnustautuu näiden suureksi faniksi.

”Rakastuin Obituaryyn vuonna 1995, kun kuulin World Demise -levyn ensimmäistä kertaa. Musiikin ehdottomuus räjäytti tajuntani, varsinkin rumpalin ja laulajan työskentely. Rakastin myös kitarariffien hillittyä raakaa voimaa sekä riffien ja rytmien musikaalisuutta. Yleistunnelma on todellakin kuin suoraan Floridan soisesta ihmemaasta”, Andrew W.K. hehkuttaa.

”Rakastan todella Mayhemin De Mysteriis Dom Sathanas -albumia. Mielestäni se on hyvin kaunis ja täydellinen. Se on yksi niistä harvoista levyistä, joita olen kuunnellut satoja ja taas satoja kertoja; Napalm Deathin Harmony Corruption putoaa myös tähän kategoriaan. Rakastan levyn soundia ja tuotantoa, uskomatonta rumpalointia ja ennen kaikkea laulua. Attila Csihar on yksi suosikkilaulajistani mistä tahansa genrestä puhuttaessa. Rakastan hänen mielikuvitustaan, pelottomuuttaan sekä silmää kepeydelle, vakavuudelle ja draamalla sekä sitä sitoutumista siihen, mitä hän tekee.”

Eipä olisi ihan ensimmäisenä osannut kuvitella tällaisia sanoja kaverilta, jonka suurin hitti on nimeltään Party Hard. Hyvä! Apple Musicin käyttäjät voivatkin ottaa Andrew W.K.:n soittolistan haltuun tuosta alta.

Andrew W.K. julkaisee uuden albuminsa God is Partying syyskuun 10.

Lisää luettavaa