Bänditoverinsa haastanut Mötley Crüe -kitaristi saa tukea ex-Judas Priest -muusikolta – ”Käyn juuri samaa itsekin läpi”

K.K. Downing sanoo sympatisoivansa Mick Marsia, jonka tapauksessa on paljon yhtäläisyyksiä siihen, mitä hän itse on käynyt ja käy edelleen läpi.

09.04.2023
Mick Mars vasemmalla (kuva: MediaPunch/BACKGRID/AKM Images/GSI Media/All Over Press), K.K. Downing oikealla (kuva: Sipa/Shutterstock/All Over Press)

Mötley Crüe -leirissä on viime aikoina käynyt melkoinen kuohunta. Kaikki sai alkunsa toukokuussa 72 vuotta täyttävän kitaristi Mick Marsin ilmoitettua jäävänsä bändin kiertuekokoonpanosta sivuun selkärankareuman vuoksi. Yhtye tulkitsi Marsin ilmoituksen niin, että tämä jää bändistä kokonaan eläkkeelle ja vaati tätä luopumaan osakkuudestaan bändin bisneksiin tarjoten vastineeksi viiden prosentin osuutta käynnissä olevan Euroopan-kiertueen tuotoista.

Tämä ei Marsille sopinut, vaan hän jätti torstaina Los Angelesin tuomioistuimelle haasteen, jossa vaaditaan bändiä luovuttamaan hänelle tiedot kaikista yhtyeen talousasioista, jotka kitaristin mukaan on pidetty häneltä pimennossa. Marsin mukaan basisti Nikki Sixx, laulaja Vince Neil ja rumpali Tommy Lee yrittävät ”savustaa” hänet ulos ja ovat pitkään myös vähätelleet kitaristin soittotaitoa ja -kuntoa.

”He ovat halunneet minut pois kuvioista vuodesta 1987 saakka. He eivät ole onnistuneet siinä, koska olen kitaristi. Minä autoin pistämään bändin pystyyn, minä keksin bändin nimen. Minun ideani ja rahani pistivät bändin alulle. Ilman niitä se ei olisi edennyt minnekään”, Mars kommentoi tapausta Variety-lehdelle.

Mars on nyt saanut tukijan entisestä Judas Priest -kitaristi K.K. Downingista. Priestistä vuonna 2011 juuri ennen jäähyväisiksi aiottua kiertuetta eronnut Downing kertoo Blabbermouthille Marsin tapauksen kuulostavan hänestä liiankin tutulta.

”Tunnen sympatiaa häntä kohtaan, koska käyn juuri samaa itsekin läpi. Se on hyvin inhottava tilanne. Ihmisen tulisi voida jäädä eläkkeelle, kun on ensin käyttänyt elämänsä rakentaakseen bändille nimeä, mainetta, suosiota ja arvoa. Varsinkin, kun kyse on terveydentilasta”, Downing toteaa.

”Minun tapauksessani me valmistauduimme tekemään viimeiseksi jäävää Epitaph-kiertuetta ja bändin tarinan piti olla sen jälkeen ohi. Minua painostettiin tekemään ep-levy kiertueen tueksi, mitä en todellakaan halunnut. En halunnut päättää uraani ep-levyyn. Niinpä heitin pyyhkeen kehään ja sanoin jääväni eläkkeelle.”

Downing sanoo muiden Judas Priest -jäsenten, laulaja Rob Halfordin, basisti Ian Hillin ja kitaristi Glenn Tiptonin myös ”kääntyneen joukolla” häntä vastaan ja ”potkineen” hänet ulos Priestin omaisuutta hallinnoivasta yhtiöstä samaan tapaan kuin Marsille on kitaristin sanojen mukaan käynyt.

”Tarkoitukseni oli nimenomaan olla vain tekemättä jäähyväiskiertuetta. Mutta sitten muu bändi päättikin jatkaa ja on aktiivinen yhä edelleen. Jos olisin tiennyt siitä, olisi saattanut tehdä toisenlaisia ratkaisuja. Siksi siis sympatisoin Mickiä, koska meidän tapauksemme ovat hyvin identtisiä.”

Lisää luettavaa