Basisti eroaa Abbathin yhtyeestä tulevan levyn sanoitusten vuoksi – ”Minun täytyy pitää kiinni artistisesta tinkimättömyydestäni”

King ov Hellin mielestä tulevan albumin sanoitukset ovat ristiriidassa bändin imagon kanssa.

Entisen Immortal–laulaja-kitaristi Abbathin bändissä sen perustamisesta eli vuodesta 2015 saakka soittanut basisti King ov Hell (Gorgoroth, God Seed, Ov Hell) on ilmoittanut eroavansa yhtyeestä. Parhaillaan jatkoa vuoden 2016 Abbath-levylle työstävän yhtyeen levy-yhtiö Season of Mist on julkaissut aiheesta tiedotteen, jossa kerrotaan eron syyksi uuden levyn sanoitukset, joita King ei pysty allekirjoittamaan.

Tiedotteen mukaan psykiatri Carl Gustav Jungin tekstit ovat toimineet sanoitusten inspiraationa. Kingin (artikkelikuvassa vasemmalla) mukaan Jungin yhteydet kristilliseen mystiikkaan ovat ristiriidassa bändin imagon sekä hänen omien mielipiteidensä kanssa. Tästä syystä King on päättänyt astua syrjään bändin riveistä.

”Toivon bändin jäsenille, levy-yhtiölle sekä muulle henkilökunnalle kaikkea hyvää tulevien keikkojen ja uuden levyn suhteen. Musiikki itsessään on nerokasta! Kuitenkin minun täytyy pitää kiinni artistisesta tinkimättömyydestäni ja siirtyä sivuun kaikella kunnioituksella”, King kirjoittaa.

Abbath ei vielä tätä kirjoittaessa ole antanut virallista lausuntoa asian tiimoilta, mutta levy-yhtiön mukaan Kingin erolla ei ole vaikutusta levyn julkaisuun tai tuleviin keikkoihin.