Basisti Ian Hill muistelee Tim ”Ripper” Owensin aikakautta Judas Priestissä: ”Ainoa ongelma oli se, että hän ei ollut Rob”

Yhtye julkaisi kaksi levyä Owensin kanssa ennen kuin Rob Halford palasi soolouraltaan takaisin riveihin.

06.05.2024

Vuonna 1992 metallilegenda Judas Priestin keulahahmo Rob Halford erosi bändistä ja yhtye laitettiin hetkeksi telakalle. Kun bändi jälleen aktivoitui 1996, oli Halfordin saappaisiin pestattu Priest-tribuuttibändissä laulanut Tim ”Ripper” Owens. Yhtye julkaisi Owensin kanssa kaksi pitkäsoittoa, Jugulatorin vuonna 1997 ja Demolitionin vuonna 2001, jotka eivät kuitenkaan saaneet järin hyvää vastaanottoa fanien keskuudessa. Vuonna 2003 Halford palasikin takaisin bändiin ja Owens siirtyi vuorostaan Iced Earthin keulille.

Tuoreessa 107.7 RKR radion haastattelussa basisti Ian Hill muisteli Ripperin aikakautta bändissä sekä hänen kanssaan tehtyjä levyjä. Hill kehuu Ripperiä ja sanoo, ettei laulaja olisi voinut tehdä mitään toisin voittaakseen enemmän faneja puolelleen.

”Emme halunneet ketään ennestään nimekästä, koska heidän mukanaan olisi tullut ylimääräistä taakkaa ja se olisi muuttanut bändiä dramaattisesti. Me halusimme jatkaa samalla linjalla kuin ennenkin, joten halusimme jonkun, jolta taipuu kaikki se mitä olimme aiemmin tehneet. Ripper oli ilmiselvä valinta. Hänellä oli mahtava ääni ja hän tiesi kaikki biisit laulettuaan tribuuttibändissä, mikä oli vain plussaa. Se oli melko helppo prosessi”, Hill tuumaa.

”Tim on hieno tyyppi ja hänen kanssaan tulee helposti juttuun. Ainoa ongelma oli se, että hän ei ollut Rob ja ihmiset halusivat Robin. He halusivat nähdä tavaramerkkikokoonpanon. Kun Rob lopulta alkoi vihjailla haluavansa palata, mielestäni Tim suostui koska hän oli myös bändin fani ja ymmärsi pointin. Joten Robin paluu sujui myös varsin sulavasti.”

”Olihan niillä levyillä hyvääkin kamaa, varsinkin Demolitionilla. Mielestäni Demolition on hieno levy. Mutta se on mitä on. Kuten sanoin, meillä ei mennyt silloin kovin vahvasti eikä mennyt Robillakaan. Oli siis kaikille osapuolille hyvä idea palata yhteen. Siinä oli järkeä. Fanit halusivat sitä ja lopulta me halusimme sitä ja Ripper halusi sitä.”

Lisää luettavaa