”Before you see the light you must die!” – Slayerin klassikkoalbumi tänään 30 vuotta, tällaisia covereita se on vuosien aikana synnyttänyt

South of Heaven julkaistiin 5. heinäkuuta 1988.

Pari vuotta aiemmin pankin Reign in Blood -albumillaan räjäyttänyt Slayer jatkoi voittokulkuaan julkaisemalla 5. heinäkuuta 1988 South of Heaven -pitkäsoiton. Vaikka yhtye alkoikin flirttailla vahvemmin esimerkiksi puhtaiden kitaroiden ja hitaampien tempojen kanssa, mikä työnsi joitain thrash metal -kaahaukseen tottuneita faneja luotaan, on se yksi Slayerin suosituimpia albumeita, jonka nimikkokappaleesta on tullut keikkojen vakionumero.

Klassikkostatuksesta kertoo osaltaan se, että lähes kaikista albumin biisejä on coveroitu tai sämplätty enemmän tai vähemmän tunnetun artistin toimesta, nimikkokappaletta ja Mandatory Suicidea jopa varsin monesti. Alla muutamia näytteitä levyn kappaleiden cover-versioista vuosien varrelta. Erikoismaininnan saa Bobby Princen legendaarisen Doom-pelin soundtrackille tekemä kappale, joka on käytännössä suora plagiaatti Behind the Crooked Crossista. Hyvä!

Ja tässäpä vielä se aito ja alkuperäinen levy, jonka voikin pyöräyttää soimaan merkkipäivän kunniaksi. Paljon onnea South of Heaven!