Behemoth-nokkamies sanoo olevansa maailman suurin Metallica-fani – kertoo, miksi pitää bändistä päivä päivältä yhä enemmän

Nergal myös kertoo, miksi hän kehottaa aina kaikkia menemään Metallican ja muiden klassikkobändien keikoille aina kun se on mahdollista.

04.08.2022

Puolalaisen black metal -suuruus Behemothin johtohahmo Adam ”Nergal” Darski julisti hiljattain Rock Sverigen haastattelussa olevansa maailman suurin Metallica-fani. Asia tuli esille toimittajan mainitessa, että haastattelupäivänä (6.7.2022) tuli tasan 40 vuotta täyteen siitä, kun Metallica äänitti legendaarisen No Life ’Til Leather -demonsa.

”Nuorena en ollut kova Metallica-fani. Fanitin enemmän Iron Maidenia ja Sodomia ja sellaisia. Seurasin kyllä aina Metallican tekemisiä ja kuuntelinkin heitä, mutta yllättäen ja hieman odottamatta minusta on tullut suurin Metallica-fani viimeisen 15 vuoden aikana. Mitä pidempään olen seurannut heitä ja nähnyt, miten Metallica yhä menee eteenpäin ja pärjää, sitä enemmän ihailen noita jätkiä”, Nergal toteaa.

Nergal kehottaa kaikkia menemään katsomaan Metallicaa keikalle aina kun siihen vain tarjoutuu mahdollisuus. Sama kehotus koskee myös muitakin pitkän linjan bändejä.

”Sanon aina, että Metallica on yhä elossa ja hyvässä iskussa, mutta he eivät ole enää kaikkein nuorimpia jätkiä. Vaikka uskonkin, että he jatkavat vielä ainakin yhden vuosikymmenen, sanon aina kaikille, että menkää katsomaan Metallicaa. Koska kaikki nuo klassiset bändit – Metallica, Maiden, Guns N’ Roses – ovat olemassa enää vain lyhyen ajan. Menkää katsomaan heidän keikkojaan ja tukekaa heitä. Kun he ovat poissa, he ovat poissa. Arvostakaa heitä nyt, kun he vielä ovat täällä ja kiertävät maailmaa.”

Entä mikä on Nergalin suosikkilevy Metallicalta?

”Mielestäni heidän viimeisin levynsä (Hardwired… to Self-Destruct, 2016) on todella jämäkkä. Spit Out the Bone on mielestäni heidän parhaimpia biisejään. Kyllä, olen yksi niistä jätkistä. Suosikkejani ovat varmaankin Kill ’em All, Master of Puppets ja tämä uusin. Se on upea levy.”

Behemoth julkaisee 16. syyskuuta uuden albuminsa Opvs Contra Natvram.

Lisää luettavaa