Metallica on eniten lippuja 40 vuoden aikana myynyt heviyhtye – vain viisi artistia myynyt enemmän lippuja

Lipputuloissa mitattuna Metallica löytyy listan sijalta yhdeksän.

03.08.2022

Keikkojen lipunmyyntejä maailmanlaajuisesti tilastoivan Pollstar-ammattilehden perustamisesta tuli viime vuonna täyteen 40 vuotta. Pyöreitä juhlistaakseen Pollstar on nyt julkaissut tilastot, joissa näkyy eniten lippuja niin määrällisesti kuin lipputuloissa mitattuna myyneet artistit koko lehden toiminnan ajalta.

Eniten lippuja niin määrällisesti kuin tuloissa mitattuna myynyt raskaamman musiikin esittäjä on Metallica reilulla kaulalla muihin. Metallica on kuudenneksi eniten lippuja myynyt bändi – enemmän lippuja ovat myyneet ainoastaan U2, Dave Matthews Band, The Rolling Stones, Bruce Springsteen & The E Street Band sekä Elton John. Lipputuloja katsottaessa Metallica löytyy puolestaan sijalta yhdeksän. Eniten tuloja on saanut The Rolling Stones.

Myytyjen lippujen määrässä mitattuna muita suosittuja rock- ja heviyhtyeitä ovat muun muassa Bon Jovi (7.), Aerosmith (13.), AC/DC (22.), Def Leppard (23.), KISS (30.), Iron Maiden (35.), Mötley Crüe (42.), Rush (43.), Guns N’ Roses (44.) ja Van Halen (53.).

Tilastoihin on laskettu mukaan ainoastaan kunkin yhtyeen pääesiintyjäkeikat eli lämmittely- ja festarikeikkoja ei ole huomioitu. Katso Pollstarin molemmat top 100 -listat täältä.

Lisää luettavaa