Benightedin tuleva levy jää perustajakitaristin viimeiseksi – ”En saa enää koottua tarvittavaa energiaa”

Kuva: Morgane Khouni

Ranskalaisen grindcore/death metal -yhtyeen perustajajäseniin kuulunut kitaristi Oliver Gabriel on ilmoittanut lopettaneensa bändissä.

Benighted on jo löytänyt korvaavan kitaristin ja Gabrielin paikalla nähdään tulevaisuudessa Fabien ”Fack” Desgardins (Infected Society). Gabriel kertoi lopettamispäätöksestään sosiaalisessa mediassa julkaistulla tiedotteella.

”Olen päättänyt lopettaa yli 18 vuotta jatkuneen tieni Benightedissa. Nämä vuodet ovat olleet hurmiolliset: olen saanut elinikäisiä ystäviä, kokenut ikimuistoisia asioita yhtyeen entisten ja nykyisten jäsenten kanssa sekä tietysti fanien ja yhteistyökumppanien kanssa. Valitettavasti en saa enää koottua tarvittavaa energiaa, jota Benightedin kiivas tahti vaatii”, Gabriel kertoo.

”Olemme kulkeneet pitkän matkan ensimmäisistä treeneistä nuorisokeskuksen tiloista ja Julienin isän olohuoneesta. Kaikki nämä vuodet tien päällä ovat tuottaneet lukemattoman määrän hysteeristä naurua, ystävyyttä ja rakkautta. Tästä päivästä lähtien se on kuitenkin osaltani ohi.”

Benighted julkaisee 17. helmikuuta kahdeksannen täyspitkänsä, jolla kuullaan Gabrielin soittoa vielä viimeisen kerran. Gabriel ei tiedotteessaan kerro tulevaisuudensuunnitelmistaan eli mieheltä ei vielä ainakaan ole tiedossa uutta musiikkiprojektia.