Black Royal julkaisi uuden videon – Earthbound on kunnianosoitus Crowbarille

Kappale on ensimmäinen maistiainen tulevalta levyltä.

01.06.2022

Tamperelainen death blues -yhtye Black Royal julkaisee loppuvuodesta kolmannen albuminsa amerikkalaisen M-Theory Audio -levy-yhtiön kautta. Nyt levyltä on julkaistu ensimmäinen maistiainen Earthbound, joka on bändin mukaan kunnianosoitus Crowbarille. Katso kappaleen kylkeen tehty video tuosta alempaa.

”Revontulten on uskottu liittyvän havaintoihin kuolemanjälkeisestä elämästä. Aurora borealisin katsottiin heijastavan miekkaan kuolleiden, sodassa kaatuneiden tai väkivaltaisesti tapettujen elämää. Heidän taistelunsa ja haavoistaan virtaava veri heijastui pohjoiselta taivaalta”, taustoittaa laulaja Riku.

”Myös pohjoisen muinaisissa yhdyskunnissa miehen sosiaalinen elämä jäi monesti lyhyemmäksi kuin hänen fyysinen elämänsä. Kun vanha mies ei pystynyt enää hankkimaan ruokaa itselleen, osallistumaan metsästykseen tai viljelyyn, tuli hänestä hyödytön yhteisönsä silmissä eikä hänen läsnäoloaan pidetty enää sosiaalisesti merkittävänä. Tällöin hänen lapsiaan pyydettiin saattamaan hänet viimeiselle polulleen, jolloin hän sai päättää itse kuolemansa ajankohdan. Tätä päätöstä myös kunnioitettiin.”

YouTube video

Black Royal keikkailee kesällä seuraavasti:

4.6. Varjobaari, Tampere
10.6. Hard Rock House, Helsinki
17.6. Dog´s Home, Tampere
9.7.  BarBar Feast 2022, Tallinna, Viro
23.7. Vahantarock 2022, Ylöjärvi
29.7. Vastavirta-klubi, Tampere

Lisää luettavaa