Black Sabbathia houkuteltiin mukaan syksyllä järjestettäville jättifestareille – Tony Iommi perustelee, miksi kieltäytyi tarjouksesta

Ozzy Osbourne lähti Power Tripille sen sijaan soolona.

26.06.2023

Syksyllä järjestetään Kalifornian Indiossa jättimäinen Power Trip -festivaali, jossa esiintyvät ainakin Metallica, Iron Maiden, AC/DC, Tool ja Guns N’ Roses. Ohjelmistoon lukeutuu myös pitkään terveysongelmien kanssa kamppaillut Ozzy Osbourne, joka joutui terveyssyistä perumaan usealla vuodella siirtyneen Euroopan-kiertueensa, jonka oli tarkoitus toteutua viime keväänä.

Ozzy Osbourne soolona ei kuitenkaan ollut Power Tripin järjestäjien ensisijainen vaihtoehto vaan he yrittivät saada mukaan vuonna 2017 viimeiset keikkansa heittänyttä Black Sabbathia alkuperäiskokoonpanossa. Kitaristi Tony Iommi paljasti Trunk Nationin haastattelussa järjestäjien lähestyneen häntä asian tiimoilta, mutta hän kieltäytyi tarjouksesta.

”Siitä oli puhetta, mutta en siinä vaiheessa halunnut ryhtyä siihen. Ozzylla on ollut viime aikoina paljon vaikeuksia. Hän ravaa jatkuvasti sairaalassa ja taistelee tosissaan. Hän todella haluaa päästä takaisin [lavalle]. Mutta minusta oli todella vaikeaa vastata kyselyyn myöntävästi, koska ajattelen myös muita bändin jäseniä. Minun täytyy ajatella Ozzya – suoriutuuko hän keikasta vai ei. Se ei tuntunut minusta hyvältä”, Iommi perustelee.

”Mutta en tiennyt, että Ozzy lähtisi sinne sitten itsekseen, haha! Hyvä niin, toivottavasti hän pystyy siihen ja kaikki menee hyvin. Koska hän todellakin haluaa tehdä sen ja tekee kaikkensa päästäkseen lavalle. On sääli, mitä kaikkea hän on joutunut kestämään, mutta hän kamppailee edelleen.”

Iommi myös täsmensi, ettei hän vastusta ajatusta yksittäisistä Black Sabbath -keikoista, mutta se vaatii oikeat olosuhteet ja sen, että jokainen bändin jäsenistä on riittävän kovassa iskussa.

”Ihmiset tulevat muistamaan sinut siitä keikasta enkä halua maineemme lähtevän yhtäkkiä sen vuoksi mahalaskuun. Jos jotain sattuu tai joku ei pystykään ja joudumme sen vuoksi perumaan… En ole perillä kaikkien terveydestä – en tiedä, mikä Billin (Ward, rumpali) tilanne tällä hetkellä on. Haluan olla siitä varma. Jos teemme jotain, sen täytyy olla hyvää tai muuten ei kannata edes vaivautua.”

Lisää luettavaa