Black Sabbathia manageroinut ja Blue Öyster Cultia tuottanut Sandy Pearlman, 72, on kuollut

RIP Samuel C. Pearlman 8.8.1943–26.7.2016

27.07.2016

Tuottaja, manageri, säveltäjä, runoilija Sandy Pearlman on kuollut 72-vuotiaana. Suru-uutisesta tiedotti Pearlmanin pitkäaikainen ystävä Robert Duncan.

Pearlman sai viime joulukuussa aivoverenvuotokohtauksen, jonka vuoksi tämä menetti puhe- ja kävelykykynsä. Duncan keräsi joukkorahoituskampanjalla varoja maksaakseen Pearlmanin hoitokuluja.

”Sandy Pearlman nukkui pois rauhallisesti ja rakkaittensa ympäröimänä 26. heinäkuuta Kaliforniassa. Kiitos kaikille lahjoittaneille, avokätisyytenne on ollut koskettavaa ja tuonut lohtua. Kaikki hoitokulujen jälkeen jääneet varat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Sandyn nimissä”, Duncan kertoo GoFundMe-kampanjan sivuilla.

Pearlman oli vahvasti mukana Blue Öyster Cultin perustamisessa ja kirjoitti bändille lyriikoita. Muun muassa Metallican Garage Inc. -levyllä tulkitsema Astronomy on Pearlmanin sanoittama. Pearlman myös toimi Blue Öyster Cultin managerina sekä tuotti useita bändin albumeita, muun muassa Agents of Fortunen (1976) , joka sisältää ikonisen (Don’t Fear) The Reaper -kappaleen.

Pearlman toimi myös Black Sabbathin managerina vuosina 1979–1983 eli niin sanottuina Dio-vuosina. Pearlman oli myös mukana kehittelemässä stadion-kiertueen formaattia, jossa useampi bändi kiertää yhdessä jakaen tuotanto- ja matkakustannuksia.

YouTube video

Lisää luettavaa