Black Sabbathille elämäntyö-Grammy – vanhat riitapukarit nähtiin sulassa sovussa keskenään

Sotakirveet on haudattu.

14.05.2019

Kun Black Sabbath lähti viimeiselle matkalleen, joka alkoi 13-studioalbumista (2013) ja päättyi viimeiseen kiertueeseen ja konserttiin Birminghamissa helmikuussa 2017, yksi alkuperäisjäsen oli joukosta poissa. Bill Ward ei suostunut hänelle omien sanojensa mukaan tarjottuun epäreiluun sopimukseen ja rumpalilla menikin sukset pahasti ristiin Tony Iommin, Geezer Butlerin ja Ozzy Osbournen kanssa, joiden mielestä Wardin terveysongelmat olisivat saattaneet vaarantaa kiertueen.

Aika on kuitenkin parantanut haavoja ja nelikon välit ovat jo parempaan päin. Tästä saatiin osoitus viime viikonloppuna Recording Academyn järjestämässä Salute to Music Legends -tapahtumassa, jossa palkittiin artisteja ja bändejä erityis-Grammyillä elämäntyöstä ja merkittävästä urasta.

Heavy metal -legenda oli yksi näistä Lifetime Achievement Grammy -pystien saajista ja palkintoa olivat vastaanottamassa Iommi, Butler sekä Ward – hiljattaisesta sairaalareissusta toipuva Osbourne ei päässyt paikalle – ja kolmikko kuvattiin viettämässä iltaa yhdessä hyvässä hengessä. Iommi ja Butler myös jakoivat yhteiskuvia sosiaalisessa mediassa. Lisäksi Iommi kiitteli tapahtumassa esiintynyttä Rival Sonsia, joka soitti Black Sabbathin kappaleita.

Iommista puheenollen: kitaristi on tulossa syyskuussa Suomeen yhdeksi Kokkolan Kipinä-bisnesseminaarin puhujaksi. Lisätietoa löydät täältä.

Lisää luettavaa