Black Sabbathin 13-albumilla rumpaloinut Brad Wilk: Vaikka se olikin unelmien täyttymys, Bill Wardin olisi pitänyt soittaa levyllä

 

Kun Black Sabbath äänitti toistaiseksi viimeistä – ja luultavasti sellaiseksi myös jäävää – 13-albumia, alkuperäisen rumpalin Bill Wardin terveys ja sopimuksiin liittyvät sotkut muodostuivat ongelmaksi. Levyn tuottanut Rick Rubin toi sessioihin Rage Against The Machine/Prophets of Rage -rumpali Brad Wilkin, jonka kanssa Rubin oli tehnyt yhteistyötä aiemminkin.

Wilkille pesti oli unelmien täyttymys, mutta silti hän olisi mieluummin halunnut kuulla Black Sabbathin täysin alkuperäisessä kokoonpanossaan, mies kertoo Alternative Nationin haastattelussa.

– Sabbath on yksi kaikkien aikojen suurimpia suosikkejani. Olin 14-vuotias, kun istuin huoneessani ja opettelin Wardin kuvioita. Joten kun minua pyydettiin soittamaan heidän kanssaan, oli se ihan mieletöntä. Ensimmäinen viikko meni epäuskoisessa usvassa, enkä meinannut käsittää, että soitan nyt suurimpien sankarieni kanssa, Wilk hehkuttaa.

– Siitäkin huolimatta toivoin, että Ward olisi soittanut levyllä minun sijaan, niin hieno kokemus kuin se minulle olikin.

Alkuperäisistä kokoonpanoista puheenollen, Wilkin mukaan Zack de la Rochan paluu hänen, Tom Morellon ja Tim Commerfordin matkaan ei ole millään tavalla poissuljettu mahdollisuus. Rage Against The Machine -kolmikko on viime aikoina esiintynyt Public Enemysta tutun Chuck D:n ja Cypress Hillin B-Realin kanssa Prophets of Rage -nimellä.

– Kun Prophets syntyi, olisimme ilman muuta halunneet Zackin mukaan. Mutta hän oli kiireinen oman levynsä ja omien puuhiensa kanssa. Zack on kuitenkin ennen kaikkea hyvä ystävä, joten ovi on hänelle aina auki.