Black Sabbathin Geezer Butler julkaisee omaelämäkerran – nimi ja ilmestymispäivä julki

Mielenkiintoista luettavaa taatusti.

17.02.2023

Ikonisen Black Sabbath -yhtyeen basisti ja sanoittaja Terence ”Geezer” Butler julkaisee omaelämäkerran. Dey Street Booksin kustantama kirja kantaa nimeä Into The Void: From Birth to Black Sabbath – And Beyond ja se julkaistaan Iso-Britanniassa 8. kesäkuuta (Yhdysvalloissa pari päivää aiemmin).

Butlerin elämäkerta on ollut jo muutaman vuoden työn alla. Vuonna 2021 Cleveland.comille antamassaan haastattelussa basisti kertoi alkaneensa kirjoittaa muistelmiaan, jotta hänen jälkikasvunsa ja heidän jälkikasvunsa tuntisivat hänet paremmin.

”Kun vanhempani menehtyivät, toivoin, että olisin kysellyt heiltä paljon enemmän asioista. En lopulta tiennyt isästäni ja äidistäni paljoakaan, koska he nyt vain aina olivat siinä. Niinpä aloin kirjoittaa muistelmiani lastenlapsilleni”, Butler kertoi.

Vuotta aiemmin Butler kertoi projektistaan australialaiselle Wall of Soundille ja sanoi kertovansa kirjassaan paljon nuoruudestaan Birminghamissa ja siitä, miten Black Sabbath sai alkunsa.

”On melkoinen saavutus olla relevantti vielä 50 vuotta ensimmäisten levyjen ilmestymisen jälkeen. Emme rehellisesti sanoen uskoneet kestävämme kuin muutaman vuoden ja sitten meidät unohdettaisiin. 50 vuotta sitten kaikki populäärimusiikki nähtiin ohimenevänä ilmiönä – jopa Beatlesin ajateltiin jäävän unohduksiin kun bändi hajosi. Kukaan ei osannut aavistaa, miten voimakas asia nostalgia on.”

Lisää luettavaa