Tony Iommi kertoo, miksi Geezer Butleria ei nähty hänen ja Ozzy Osbournen kanssa kansainyhteisön kisojen päätösjuhlissa

Butlerin terveys ei antanut myöten lähteä esiintymään niin lyhyellä varoitusajalla, sanoo Iommi.

15.08.2022

Black Sabbathin alkuperäisjäsenet Ozzy Osbourne ja Tony Iommi tekivät viikko sitten (8.8.) yllätysesiintymisen yhtyeen kotikaupungissa Birminghamissa järjestettyjen kansainyhteisön kisojen päätösjuhlissa. Tämä oli kaksikon ensimmäinen yhteinen esiintyminen sitten Black Sabbathin viimeisen kiertueen päätöskonsertin, joka soitettiin Birminghamissa 4. helmikuuta 2017.

Moni fani kuitenkin ihmetteli, miksi lavalla ei nähty myös bändin basistia Geezer Butleria, vaan hänen tilallaan basistina toimi Alan Wakeman, joka soitti koskettimia Sabbathin viimeisellä kiertueella.

Iommi kertoi Birmingham Livelle, miksi Butleria ei nähty hänen ja Osbournen rinnalla, vaikka kitaristi ja basisti olivatkin jo pitkään puhuneet mahdollisesta esiintymisestä kisojen yhteydessä:

”Hän ei halunnut tulla, koska oli juuri sairastanut koronan. Lisäksi hän oli kolmisen viikkoa sitten lomailemassa Keniassa ja Italiassa ja hänelle kävi veneellä pieni onnettomuus, jossa hän mursi kylkiluunsa, eli hän ei ollut ihan täysin kunnossa kyetäkseen soittamaan”, Iommi kertoo.

Iommi lisää, että myös Osbournen esiintyminen oli pieni yllätys hänelle itselleenkin.

”En uskonut Ozzyn pääsevän mukaan, koska hän kävi hiljattain leikkauksessa. Kun hän sitten sanoi tulevansa, meitä pyydettiin pitämään asia visusti salassa.”

73-vuotiaiden Butlerin ja Osbournen sekä monien muiden kitaristin läheisten terveyshuolet ovat saaneet 74-vuotiaan Iomminkin huolestumaan ja pohtimaan omaa terveyttään.

”Mitä vanhemmaksi tulee, sitä varovaisempi täytyy olla. Olenkin sanonut vaimolleni Marialle, että ehkä ei ole hyvä idea enää loikkia portaita alas kuten ennen – meidän täytyy alkaa pitää kiinni kaiteesta!” Iommi toteaa.

Lisää luettavaa