Ozzy Osbourne ja Tony Iommi nousivat yhdessä lavalle kansainyhteisön kisojen päätösjuhlissa – esittivät Black Sabbath -ikivihreän

Tony Iommi oli esiintynyt jo aiemmin kisojen avausseremonioissa.

09.08.2022

Black Sabbath -bänditoverit Tony Iommi ja Ozzy Osbourne nousivat pitkästä aikaa yhdessä lavalle maanantaina 8. elokuuta yhtyeen synnyinkaupungissa Birminghamissa järjestettyjen kansainyhteisön kisojen päätösjuhlissa. Kaksikko on ollut yhdessä lavalla viimeksi Black Sabbathin jäähyväiskonsertissa, joka järjestettiin niin ikään Birminghamissa 4. helmikuuta 2017.

Osbourne ja Iommi esittivät televisioidussa päätösjuhlassa pätkän Black Sabbathin Iron Mania sekä Paranoid-klassikon yhdessä rumpali Tommy Clufetosin sekä bassoa ja koskettimia soittaneen Adam Wakemanin kanssa. Katso video esityksestä tuosta alempaa.

Tony Iommi esiintyi myös kisojen avausseremonioissa heinäkuun lopussa. Tuolloin kitaristi esitti saksofonisti Soweto Kinchin sekä Birminghamin sinfoniaorkesterin ja kuoron kanssa Hear My Voice -nimisen kappaleen.

Kansainyhteisön kisat (Commonwealth games) on neljän vuoden välein järjestettävä urheilukilpailu Kansainyhteisön maiden eli  Britannian ja sen entisten alusmaiden ja territorioiden välillä. Ohjelmassa on paitsi useita olympialajeja myös erityisesti näissä maissa suosittuja lajeja kuten rugby ja verkkopallo.

Lisää luettavaa