Blowup-festivaali järjestetään ensi syksynä neljättä kertaa – nuorten kotimaisten taiteilijoiden tukeminen yhtenä teemoista

Ohjelmassa 15 artistia.

Blowup-festivaali järjestetään 12.–14. lokakuuta Helsingin Korjaamolla. Ohjelmassa on 15 artistia, joiden edustamat tyylilajit ovat doomista psykedeelisen rockin kautta avantgardeen ja noiseen.

Esiintyjäkiinnityksistä tiedotetaan myöhemmin, mutta nyt paljastetaan kuvataiteilijat, joiden teoksilla artistit esitellään. Yhtenä festivaalin teemoista on tukea nuoria nousevia kotimaisia taiteilijoita.

Blowup-festivaalin viimesyksyiset esiintyjäjulisteet (ks. esimerkki alla) olivat Tekla Vályn käsialaa, ja hän on mukana myös ensi kerralla. Vály kertoo tutkivansa töissään feminiinisen, luonnollisen maailman ja henkisyyden välisiä suhteita.

”Naiseuden, romantiikan, mytologian, psykologian, teosofian, kulttuurihistorian ja kuoleman kautta tutkin, mitä on olla ihminen”, Vály kertoo.

Blowup-taiteilijatrion täydentävät Juha Arvid Helminen ja Aki Pitkänen. Helminen on valokuvataiteilija, jonka teoksia on ollut esillä gallerioissa ympäri maailman. Hän on myös taidelehti Rivon päätoimittaja. Pitkänen kertoo pyrkivänsä yhdistelemään kuvissaan luontoa, pohjoismaista mytologiaa, fantasiaa sekä kuolemaa ja siihen sisältyvää mystiikkaa.

Lipunmyynti alkaa helmikuussa.

Tekla Vályn Warning-esittelyteos edelliseltä festivaalilta: