Borknagar vaihtoi rumpalia ja aloitti uuden levyn äänitykset

Lopputulosta päästäneen kuulemaan syksyllä 2019.

21.12.2018

Norjalainen äärimetalliyhtye Borknagar on aloittanut uuden pitkäsoittonsa nauhoitukset Strand-studiossa Oslossa äänittäjä Marius Strandin kanssa. Kyseessä on yhtyeen yhdestoista albumi ja nokkamies Oystein G. Brun sanoo sen olevan luonnollista jatkumoa vuoden 2016 Winter Thricelle, mutta ottaa samalla valtavan loikan eteenpäin monilla osa-alueilla.

Samalla yhtye tiedottaa myös muun muassa Leprousissa vaikuttavan rumpali Baard Kolstadin astuneen syrjään bändin riveistä ja tulevalla levyllä kuullaan Kolstadin sijaan Bjørn Dugstad Rønnowin rumpalointia. Rønnow on itse asiassa jo saanut rumpuosuutensa narulle ja Brun ylistääkin uuden tulokkaan ahkeruutta ja intoa.

”Ei ihme, että Baard lyötti meidät yhteen. Muutama kuukausi sitten pidimme ensimmäiset treenit ja viime viikon aikana äänitimme jo rummut uudelle levylle. Sessiot olivat loistavat, olen syvästi vaikuttunut Bjørnin ammattimaisuudesta, omistautuneisuudesta ja hikisestä työstä, jonka hän levylle antoi. Maailmanluokan rumpali, sanokaa minun sanoneen”, Brun hehkuttaa.

”Minulla on niin paljon erilaisia projekteja ja bändejä, että tavallaan tiesin, että joskus tulee se aika, jolloin minun täytyy laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Minulla jää Borknagarista pelkkiä hyviä muistoja ja hienoja kokemuksia, olihan se ensimmäinen ammattimainen askeleeni rockin ja metallin maailmaan!” Kolstad kommentoi lähtöään.

”Koska teimme vain yhden levyn sinä aikana kun olin Borkin jäsenenä, oli todella vaikea päätös olla osallistumatta tälle viimeiselle matkalle, mutta jälleen, omien bändieni prioriteetit johdattivat tähän päätökseen ja tiedän, että tämä on uudelle rumpalille paras mahdollinen aloitus tulevia kiertueita ajatellen. Toivon heille kaikille pelkkää hyvää enkä malta odottaa, että pääsen seuraamaan heitä sivusta!”

Tuleva levy tulee olemaan myös ensimmäinen sitten pitkäaikaisen kitaristi Jens F. Rylandin lähdön. Ryland ilmoitti jättävänsä yhtyeen viime tammikuussa.

Lisää luettavaa