Borknagarin debyytistä ilmestyi 25-vuotisjuhlajulkaisu – näin kulkee remasteroitu versio klassikkokappaleesta

Borknagarin ensimmäinen levy on genrensä klassikoita.

12.11.2021

Norjalaisen black metalin kulmakiviin luettava Borknagar-esikoinen Borknagar täytti kunnioitettavat 25 vuotta.

Levystä on tehty remasteroitu uusintapainos, joka on julkaistu tänään, 12. marraskuuta.

Näytteeksi annettu Dauden-kappale on ehdottomasti yksi albumin sekä yhtyeen tuotannon kulmakivistä:

“Jos on olemassa yksi kappale, joka on muovannut soundiani ja inspiroinut uraani muusikkona, se on Dauden”, kitaristi ja perustajajäsen Øystein G. Brun kertoo.

”Vaikka tämä ei ollut ensimmäinen debyytille kirjoitettu biisi, Dauden oli ensimmäinen kappale, jonka tein uudella Fostexin nauhurillani. Tämä avasi minulle uuden maailman: voin istua kotona yksin, työskennellä päällekkäisten kitararaitojen ja kitarasovitusten kanssa ilman treenikämpälle tyypillistä hälinää ja kaaosta.”

”Muistan yhä sen mahtavan fiiliksen, kun biisin keskiosa istui lopulta paikalleen. Se oli käsitys siitä, että musiikki voi kehittyä ’tyhjästä’ ja kasvaa elämää suuremmaksi entiteetiksi. Ymmärrys tästä on pitänyt liekkini elossa kaikki nämä vuodet.”

”Kun puhuin ensimmäistä kertaa Kristoffer ’Garm’ Ryggin kanssa hänen liittymisestä bändin laulajaksi, puhuimme Daudenista, joka oli niin sanotusti musiikillinen sytyke. Hän diggasi kappaleesta toden teolla, ja muistan kuin eilisen, kuinka Garm tanssahteli studiossa kuorolauluista intoillen. Siinä oli jotain maagista… ja on yhä!”

Lisää luettavaa