Brexit puhuttaa ja mietityttää – Bruce Dickinson äänesti eron puolesta, Ozzy Osbourne ei ymmärrä koko asiaa

Dickinson ei usko brexitin vaikuttavan oleellisesti bändien liikkumiseen ja kiertueisiin.

27.11.2018

Ison-Britannian eroaminen Euroopan Unionista eli niin sanottu brexit on erittäin ajankohtainen ja keskustelua herättävä aihe ja luonnollisesti aiheesta keskustellaan medioissa myös muusikoiden – varsinkin brittiläisten sellaisten –  kanssa, sillä asia vaikuttaa myös artistien ja bändien liikkumiseen ja kiertueisiin.

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson sanoo ranskalaisen L’Obs-lehden haastattelussa äänestäneensä brexitin puolesta ja hän näkee erossa paljon hyvää. Hänen mukaansa Briteistä tulee EU:sta eroamisen johdosta paljon joustavampi eikä hän usko asian vaikuttavan kiertue-elämään oleellisesti.

”Iron Maidenin musiikki on globaalia, meillä on faneja kaikkialla. En näe Australiassa kiertämistä ongelmana – se ei kuulu Euroopan Unioniin. Japanissa kiertäminen ei ole ongelma – sekään ei kuulu. Amerikassa kiertäminen ei ole ongelma. Katsotaanpa – sekään ei kuulu! Entä onko heillä ongelmia Eurooppaan tulemisessa? Ei ole”, Dickinson tuumaa.

”[Brexit] on seurausta siitä, ettei Euroopan Unioni selvästikään tee hyvää työtä demokratian puolesta Euroopassa. Monissa paikoissa, kuten Italiassa, Kreikassa ja Kataloniassa, on paljon populistista liikehdintää, koska heidän demokraattisia tarpeitaan ei käsitellä Brysselissä.”

”Suurimmalla osalla englantilaisista – myös heillä, jotka äänestivät EU:ssa pysymisen puolesta – ei ole halua tulla osaksi liittovaltiosysteemiä. Britannia on aina ollut kauppakansaa muun maan kanssa. Vasta 60-luvulta lähtien olemme tehneet kauppaa vain Euroopan kanssa – ja se on mielestäni osoittautunut suureksi virheeksi.”

”Brexit tulee itse asiassa avaamaan rajamme, se avaa Yhdistyneet Kuningaskunnat koko maailmalle”, Dickinson toteaa.

The Big Issue kysyi Brexitistä puolestaan pimeyden prinssiltä Ozzy Osbournelta, jolla ei ollut ihan yhtä pitkälle mietittyjä kommentteja aiheesta kuin Dickinsonilla – itse asiassa Osbourne myöntää, ettei oikein ymmärrä koko asiaa.

”Minulta kysellään siitä jatkuvasti. Onko se iso asia? Mitä siinä tapahtuu? Äänestävätkö ihmiset puolesta vai vastaan? Mitä täällä oikein on tekeillä?” Osbourne hämmästelee.

”En lue lehtiä enkä puhu politiikasta, koska en tiedä asioista tarpeeksi. En oikein ymmärrä Brexitiä.”

Lisää luettavaa