Bruce Dickinson Iron Maidenin toimintatavoista: ”Joukkue ei voi olla demokraattinen”

Laulaja vertaa bändin pyörittämistä jalkapallojoukkueeseen.

13.05.2024

Parhaillaan soolokiertueella oleva Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson vieraili hiljattain brasilialaisessa Conversa Com Bial -tv-ohjelmassa, jossa tältä kysyttiin, toimiiko Iron Maiden demokraattisesti. Dickinsonin mukaan ei, koska sellainen ei vain toim bändiolosuhteissa.

”Joukkue ei voi olla demokraattinen. Jalkapallojoukkuekaan ei toimi demokratiana: on manageri, on kapteeni, on pelisuunnitelma, jota kaikki noudattavat. Voit olla asioista eri mieltä, voitte käydä keskusteluja ja voitte riidellä, koska jos johonkin suhtautuu intohimoisesti, riidoilta ei voi välttyä. Joskus valmentaja voi todeta, että ’En hoida fysioterapiaan liittyviä asioita, joten jos siitä vastaava taho käskee tehdä näin, näin ja näin, me teemme niin’. Maidenissakin ollaan tehty tällaista jakoa ja asiat toimivat nyt hyvin orgaanisesti”, Dickinson toteaa.

”Jos Steve (Harris, basisti ja pääasiallinen biisintekijä) sanoo, että musiikillisesti tehdään näin, näin ja näin, menen mukana. Minä ja Adrian (Smith, kitaristi) sävellämme myös ja jos ne biisit istuvat mukaan, hienoa. Jos eivät, se ei ole ongelma. Elämme sovussa ja olemme oppineet olemaan kärsivällisiä toistemme kanssa. Kaikilla on omat mielenkiinnon kohteensa ja aavistuksen erilaiset asenteet. Bändi saattoi meidät yhteen – emme me tunteneet toisiamme lapsuudessa tai mitään sellaista. Tuskin olisin tavannut Steveä tai vaikka Nicko McBrainia (rumpali) ilman Iron Maidenia. Mutta olemme kasvaneet bändinä yhdessä ja meistä on tullut tavallaan perhe, jossa siedetään ja tuetaan toinen toisiamme.”

Lisää luettavaa