Bruce Dickinson Iron Maidenin tulevaisuudensuunnitelmista: ”Se on jotain, mitä kaikkein kovimmat fanit rakastavat”

Yhtye on pohtinut uuden levynsä läpisoittamista pienemmillä keikkapaikoilla.

17.01.2022

Iron Maiden -keulamies Bruce Dickinson kertoo tuoreessa Talk is Jericho -podcastissa, että yhtye on pohtinut vakavasti soittavansa viimeisimmän Senjutsu-albuminsa keikoilla kokonaisuudessaan, vaikka tiedostaa, ettei se ehkä ole ihan kaikkien kuulijoiden mieleen.

”Meillä on suunnitelma – kaikki muut ovat varmaan tästä jo puhuneet, joten se ei ole mikään salaisuus – olemme puhuneet koko levyn soittamisesta alusta loppuun. Tiedämme, että se on jotain, mitä kaikkein kovimmat fanit rakastavat, mutta muut ajattelevat varmaankin, että ’Hmmm, enpä taida lähteä katsomaan sitä’. Siksi meidän pitää soittaa pienemmillä keikkapaikoilla, jotta ne saadaan myytyä loppuun die-hard -fanien avulla. Se on meille puhtaasti musiikillinen juttu”, Dickinson avaa ja lisää, että parhaillaan kesken olevalla Legacy of the Beast -kiertueella tullaan edelleen kuulemaan vanhoja klassikoita kuten tähänkin asti.

”Ihmiset ovat maksaneet siitä, että he näkevät Spitfire-koneet ja liekinheittimet ja Ikaroksen ja kaiken sen. Ja sen he myös saavat. Mutta setin ensimmäiset biisit tulevat varmaankin olemaan Senjutsulta. Mielestäni nimikappale on loistava aloitusbiisi, hyvin dramaattinen ja pystyn kuvittelemaan, miten yleisö laulaa The Writing on the Wallia mukana. Siitä tulee fantastista.”

Iron Maiden esitti vuoden 2006 kiertueellaan silloisen tuoreimman albuminsa A Matter of Life and Deathin kokonaisuudessaan. Monille faneille tämä oli iso pettymys, kun klassikoiden ja hittien määrä jäi vähäiseksi.

”Ketään ei pakoteta lippua ostamaan. Jos et halua nähdä meidän soittavan levyä keikalla, älä osta lippua. Yksinkertaista. Me kerromme teille selvästi, mitä aiomme tehdä, joten turha valittaa, kun sitten teemme jotain mitä olemme sanoneet tekevämme”, Dickinson kommentoi.

Legacy of the Beast -kiertue jatkuu toukokuun lopussa Kroatian-keikalla. Iron Maiden konsertoi Hyvinkään Rockfestissä 4. kesäkuuta.

Lisää luettavaa