Cannibal Corpse -rumpali nimeää bändin kuvottavimman kansitaiteen – ”Muistan aina sen hetken, kun näin sen ensimmäistä kertaa…”

Vähiten groteski kansi oli myös varsin helppo nimetä.

02.03.2021

Cannibal Corpse on tunnettu paitsi brutaalista musiikistaan myös Vincent Locken groteskeista ja toinen toistaan kuvottavimmista kansitaiteista, joissa ei verta ja suolenpätkiä säästellä. Yhtyeen rumpali Paul Mazurkiewicz sai We Are the Pitiltä tehtäväkseen rankata levyjen kannet vähiten kuvottavimmasta törkyisimpään ja häiritsevimpään. Vähiten häiritsevä oli valinnoista helpoin.

Kill on kaikkein kesyin, koska sillähän ei käytännössä ole kansitaidetta. Itse levyssä on Vincen tekemä piirros zombityypistä, jolla on puukko, mutta kun puhutaan nimenomaan kansitaiteesta, siinähän oli vain pelkkä sana ’Kill’. Hieno levy ja siisti otsikko, mutta luonnollisesti sen täytyy olla vähiten kuvottava, koska siinä ei kerran ole mitään kansitaidetta”, Mazurkiewicz toteaa.

Ykköseksi rumpali nostaa Cannibal Corpsen toisen pitkäsoiton, vuoden 1991 Butchered at Birthin kannen, jonka Mazurkiewicz toteaa olevan kaikkien aikojen järkyttävin kansi, ainakin musiikkimaailmassa.

”Muistan aina sen hetken, kun näin sen ensimmäistä kertaa. Se räjäytti tajuntamme, koska se oli niin hullu. Varsinkin [debyyttilevy] Eaten Back to Lifen jälkeen – joka oli myös hieno kansi – kun näki jotain tuollaista, se oli ihan… Vau! Se nosti koko homman uudelle tasolle. Se on kansi, joka ei koskaan lakkaa olemasta kuvottava. Se tulee aina olemaan kansi, jota katsellessa ajattelee, että en voi uskoa, että nuo jätkät tekivät tämän.”

Cannibal Corpse julkaisee 16. huhtikuuta uuden albuminsa Violence Unimagined, johon Locke on myös luonnollisesti tehnyt kansitaiteen. Mazurkiewicz nostaa uuden levyn kannen listallaan varsin korkealle, aina sijalle kaksi saakka. Rumpali kehuu siinä olevan old school -vibaa.

”Meillä oli siihen pelkkä otsikko, muttei ideaa. En halunnut edes alkaa ajatella mitään konseptia kuten teimme vaikkapa Red Before Blackilla (2017). Keksimme nimen ja totesimme, että annetaan Vincelle vapaat kädet tämän kanssa. Hän lähetti muutamia ideoitaan, joista saimme valita ja etenimme siitä. Hänen kanssaan on hienoa työskennellä siten, että hän saa tehdä vapaasti omaa juttuaan. Hän kuuntelee toiveitamme, mutta olen varma, että hän nauttii saadessaan vapaat kädet”, rumpali toteaa.

Lisää luettavaa