Children of Bodomia ja Alexi Laihoa muistellaan valokuvanäyttelyllä – yhtye saa myös oman saunan ja baarin

Yhtyeen jäsenet ja Alexi Laihon perikunta pääsevät toteuttamaan kaksi pitkäaikaista haavetta.

08.09.2022

Children of Bodom -yhtye syksyllä pitkäaikaisen unelmansa, kun baarin ja kolme saunaa käsittävä Bodom Bar & Sauna avaa ovensa yleisölle Espoossa samoilla seuduilla, mistä yhtye aikoinaan lähti maailmalle. Baari toimii samalla myös eräänlaisena Bodom-museona.

”Kaikkihan haaveilee aina oman paikan perustamisesta, eikä me olla oltu siinä ikinä poikkeus. Bodomin uran loppusuoran häämöttäessä tätä haavetta alettiin miettiä enemmän tosissaan. Haaveeseen tarttumista vauhditti se, että vuosien kiertämisestä meille on jäänyt varasto täyteen tavaraa. Tavaraa, jota on käytetty kiertueilla ja jota ilman keikat ei olisi tapahtunut sellaisina kuin ne tapahtui. Meillä on vahva tunne, että näitä asioita pitäisi saada näytille sellaisille ihmisille, joita Bodom on joskus koskettanut. Niiden ei pidä pölyttyä pimeässä varastossa”, kommentoivat Jaska Raatikainen, Henkka Seppälä ja Janne Wirman.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan Espoon Kulttuurikeskuksessa avataan tänä syksynä myös Children of Bodomiin keskittyvä valokuvanäyttely, joka kattaa laajan valikoiman kuvia bändin koko uran varrelta.

”Bändejähän kuvataan jatkuvasti. Meidänkin kohdalla jokaisen julkaisun yhteydessä otettiin ammattimaiset kuvat joista yleisön nähtäväksi valittiin tarkasti ne edustavimmat. Toisaalta, ylivoimaisesti suurin osa bändikuvista on otettu keikoilla. Niissä bändi on soittamassa lavalla, tekemässä juuri sitä mitä bändi haluaakin yleisön näkevän ja kuulevan. Parinkymmenen julkaisun ja muutaman tuhannen Bodomin keikan yhteydessä meistä on otettu miljoonia kuvia”, kolmikko kommentoi.

”Halusimme tuoda esille kuvia, joista välittyy se yhteys joka välillämme oli. Se yhteys joka meidän ja faniemme välillä oli. Valitsimme myös kuvia, joissa näkyy kiertävän muusikon ’arki’, ne hyvät hetket, mutta myös ne vaisummat hetket.”

Strikes and Gutters, Ups and Downs -valokuvanäyttely on esillä Espoon Kulttuurikeskuksen näyttelytila Ahjossa 6.10.2022 – 30.10.2022. Bodom Bar & Sauna avautuu puolestaan yleisölle 10.11.2022. Näyttelyllä ja baaritoiminnalla on bändin lisäksi Alexi Laihon perikunnan siunaus.

Lisää luettavaa