Church of Voidista, Hornasta ja Battleloresta tuttujen hahmojen Byron julkaisee debyyttinsä – toinen single kuunneltavissa

The Omega Evangelion -pitkäsoitto näkee päivänvalon maaliskuussa.

27.01.2021

Kuopatusta Church of Voidista tutun Johannes Lahden aka Byron V:n yhden miehen studioprojektina pari vuotta sitten syntynyt, sittemmin kokonaiseksi bändiksi kasvanut kotimainen heavy/doom metal -yhtye Byron julkaisee esikoispitkäsoittonsa The Omega Evangelion 26. maaliskuuta. Yhtye on nyt julkistanut tulevan albuminsa kansikuvan, kappalelistan sekä toisen singlemaistiaisen, joka tottelee nimeä Corn, Drought and the Lord.

”Kappale pohjautuu löyhästi Stephen Kingin Maissilapset-tarinaan vuodelta 1977. Hän on yksi kaikkien aikojen suosikkikirjailijoitani ja olen aina halunnut tehdä hänelle kunniaa musiikin kautta, joten oli looginen askel tehdä se osana tätä projektia”, Lahti kommentoi.

”Kappaleen alkuperäinen työnimi oli Church of Void ja se oli alkujaan tehty bändille, muttei koskaan edennyt kunnon treeniasteelle. Mutta kun sanoitukset alkoivat muotoutua, kappale alkoi tavallaan synnyttää itseään ja kasvoi pois siitä alkuperäisestä konseptistaan. Hieno kappale, ainakin omasta mielestäni, jossa on hieman Ghostin tyylinen kertosäe ja herra (Jaakko) Puusaaren hienoja kitaralickejä. Mainittakoon hauskana knoppina, että hän äänitti osuutensa yhdellä istumalla kuultuaan kappaleen ensimmäisen kerran niissä samoissa sessioissa. Huh!”

Lahden ja Canvas of Silence -yhtyeestä tutun Puusaaren lisäksi projektissa ovat mukana kitaristi Jyri Vahvanen (Battlelore, ex-Horna, ex-Church of Void), laulajat Johanna Eteläkari (Neon Angel) ja Christoffer ”Kribbe” Frylmark (Acolytes of Moros, ex-Anguish) sekä vierailevana laulajana Magus Corvus alias Markus Pirkkalainen (Fimir, ex-Church of Void). Yhtyeen livekokoonpanosta tiedotaan myöhemmin, jahka keikkahommat ovat taas ajankohtaisia ja mahdollisia.

Alla levyn kansitaide ja kappalelista. Ensimmäisen singlejulkaisun voit ottaa haltuun puolestaan täältä.

01. Intro
02. Through the Eye of the Nightingale
03. Amalthea
04. Corn, Drought and the Lord
05. Oktober
06. Oasis of Tranquillity
07. Night’s Watch
08. Over the Wall

Lisää luettavaa