Circlen tuorein kappale ensiesityksessä Ylen Vieraana-sessioissa – sävelletty kuvauksia edeltävänä iltana

"Haluamme alistua tahtoonne ja olemme valmiit häpäisemään itsemme."

19.12.2017

Maailman paras rockyhtye Circle piipahti Ylen Vieraana-sessioissa esittämässä varta vasten kuvauksia varten sävelletyn Termostaatti-kappaleen. Bändin filosofiaan ja toimintaan vahvasti kuuluva heittäytyminen ja improvisaatio näkyi myös yhdellä kameraotolla tehdyssä kuvauksissa: bändi kertoi yleläisille, ettei se halua tietää kuvaussuunnitelmista mitään etukäteen.

”Haluamme alistua tahtoonne ja olemme valmiit häpäisemään itsemme”, oli basistilaulaja Jussi Lehtosalo kommentoinut.

Hetkessä eläminen, itsensä häpäisy ja rakkaus musiikkiin ohjaavat vahvasti yhtyeen toimintaa ja toisin kuin moni muu, Circle ei arvota itseään kaupallisen menestyksen valossa tai sillä, millaisena se muille näyttäytyy. Hutilyöntejä ei pelätä, vaikka Lehtisalo toteaakin hänellä ja Circlestä sekä lukuisista muista projekteista tutulla aisaparilla Mika Rätöllä olevan alhainen kynnys musiikin julkaisemiseen.

Lehtisalosta tarkoitukseton kritiikki tuhoaa inspiraation ja taiteen pyhimmän olemuksen. Ihmiset alkavat estetisoimaan ja sen jälkeen kritisoimaan. Niillä jotka soundaavat tässä ajassa parhaimmilta, on oikeus olla olemassa ja muu on pohjasakkaa.

”Näen kulttuurimaailman äärimmäisen poissulkevana. Radiokanavathan ovat tästä loistava esimerkki, kun ne terrorisoivat kulttuurista moninaisuuden kokonaan pois”, Lehtisalo toteaa.

Lehtisalon ja Rätön pitkän haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa