Come to Latin America -vientihanke saa jatkoa, uusia bändejä etsitään jo

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn kisan voitti Where's My Bible.

13.04.2023

Come to Latin America on vientihanke, jonka tarkoituksena on avata Latinalaisen Amerikan markkinoita suomalaisille metalliyhtyeille matalalla kynnyksellä. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta toteutettiin viime vuonna bändikisan muodossa, jonka voitti heinolalainen Where’s My Bible. Parhaillaan uutta levyä työstävä yhtye on kisamenestyksen myötä solminut jakelusopimuksen Blood Blast Distributionin kanssa.

Hanke ei kuitenkaan pääty tähän, vaan ministeriö on myöntänyt sille jatkorahoituksen. Projektin vetäjän Niina Fun mukaan heillä on valmiina markkinointipilotit kolmelle urallaan jo astetta pidemmälle pääseelle bändille, joiden haku on parasta aikaa päällä. Lisäksi sosiaaliseen mediaan tulee uusi työkalu, jonka kautta jaetaan tietoa metallimusiikin yhteiskunnallisista ilmiöistä, kiinnostavista henkilöistä, festareista sekä hankkeen kulusta ja siihen liittyvistä yhtyeistä.

”Ajatuksena on esitellä uusia yhtyeitä ja kerätä kokemuksia artistiväylän kehittämistä varten. Missä on pullonkaula? Mitä suomalaiset yhtyeet tarvitsevat?” Fu kertoo.

”Suomen kokoisen markkinan kannattaa keskittyä ydinosaamiseen, ja selvästi metallimusiikki on meidän yksi kulmakivemme populaarisen kulttuuriviennin saralla. Ala tarvitsee riskinottajia, tukirahoitusta ja systemaattista vientiä. Tämä hanke vahvistaa, että suomalainen metallimusiikki tunnetaan maailmalla, ehkä jopa paremmin kuin edes ymmärrämme, ja tämä kysyntä täytyisi hyödyntää.”

Hankkeessa on mukana yli sata musiikkiammattilaista Latinalaisesta Amerikasta, hankkeen kummina toimii Nokian Brasilian toimitusjohtaja Ailton Santos ja yhteistyökumppanina Nuclear Blast -levy-yhtiö.

Lisää luettavaa