Copenhell-metallifestivaali peruttu tältä kesältä – ”Turvallisuus menee kaiken edelle”

Tanskalaisfestarin vetonauloja olivat muun muassa Iron Maiden, Kiss, Korn ja Mercyful Fate.

08.04.2020

17.-20. kesäkuuta järjestettävä Tanskan Copenhell-festivaali joutuu jättämään tämän vuoden väliin. Syy peruuntumiseen on Tanskan tiukat turvaohjeet koronaviruksen hillitsemiseksi, jotka kieltävät kaikki massatapahtumat aina elokuun loppuun saakka. Samasta syystä myös esimerkiksi maineikas Roskilde-festivaali on jouduttu tältä kesältä perumaan.

”Odotimme todella innolla neljää mahtavaa päiväämme, mutta odottamattoman tilanteen vuoksi meidän on mahdotonta jatkaa. Artistiemme, vieraidemme, henkilökuntamme ja talkoolaistemme turvallisuus menee kaiken edelle. Toivottavasti näemme teidät jälleen Refshaleøenissa ensi vuonna”, järjestäjät tiedottavat.

Copenhellin kattaukseen kuului useita esiintyjiä, joiden on tarkoitus tulla ensi kesänä myös Suomeen, kuten esimerkiksi Iron Maiden sekä Tuskaan kiinnitetyt Korn, Jinjer, Gojira, Devin Townsend ja Provinssiin kiinnitetty Disturbed. Nähtäväksi jää, miten Copenhellin peruuntuminen vaikuttaa kyseisten artistien kiertuekuvioihin. Sekä Tuska että Provinssi ovat ilmoittaneet toteutuvansa ainakin toistaiseksi vielä ihan suunnitelmien mukaan.

Lisää luettavaa