Corey Taylorin mukaan uusi Slipknot-levy on yhtä raskas kuin Iowa – kitaristi ei allekirjoita väitettä

"En ikimaailmassa vertaisi tekemisiämme mihinkään, mitä olemme aiemmin tehneet", Jim Root toteaa.

Kuva: Jussi Niemelä

Hiljattain Hyvinkään Rockfesteillä esiintynyt Slipknot julkaisee uuden pitkäsoittonsa We Are Not Your Kind 9. elokuuta. Viime vuonna laulaja Corey Taylor kuvaili tuolloin vielä demovaiheessa ollutta uutukaista vertaamalla sitä bändin klassikkolevyyn ja totesi sen olevan yhtä raskas kuin vuonna 2001 julkaistu Iowa.

Kerrang! Radio haastatteli Slipknot-kitaristi Jim Rootia viime lauantaina Download-festivaalien yhteydessä ja kitaristi totesi, ettei allekirjoita Taylorin väitettä. Rootin mielestä mitään levyjä ei voi suoraan verrata toisiinsa.

”En ikimaailmassa vertaisi tekemisiämme mihinkään, mitä olemme aiemmin tehneet. Mielestäni se on väärin. Ainahan voit sanoa, että ’Teemme maailman raskaimman levyn’ tai ’Teemme levyn, joka kuulostaa ihan Iowalta’, mutta vaikka miten yrittäisimme, ei sitä voi verrata. Emme ole enää niitä tyyppejä tai se bändi, mitä silloin olimme. Se tapahtui siinä ajassa ja paikassa, se oli tilannekuva siitä, mitä olimme siihen aikaan. Jos yrittäisimme toisintaa sen, siitä tulisi väkinäistä ja fanimme näkisivät suoraan sen läpi”, Root pohtii.

”En vertailisi biisejä, vaan koko prosessia itseään. Iowaa tehdessä kirjoitimme biisit ja äänitimme levyn yhdessä bändinä. Parilla edellisellä levyllä oli vain pari biisiä, jotka tehtiin niin, mutta suurin osa niistä tehtiin vain demojen pohjalta. Tällä kertaa demotkin tehtiin yhdessä ja menimme yhdessä studioon. Äänitimme ottoja klikkiraidan kanssa sekä ilman – ja aina ne ilman klikkiä soitetut pätkät päätyivät levylle. Mutta soitimme siis yhdessä bändinä, mikä antaa levylle orgaanisen fiiliksen.”

Voit katsoa Rootin koko haastattelun tuosta alapuolelta.