Cradle of Filthin Dani Filth muisti edesmennyttä bänditoveriaan – ”Uskomattoman lahjakas kitaristi, jonka sävellyksissä oli todellista magiaa”

Dani Filth julkaisi sosiaalisessa mediassa muistokirjoituksen Stuart Anstisille.

24.08.2022

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, että Cradle of Filth -yhtyeessä vuosina 1995-1999 vaikuttanut kitaristi Stuart Anstis menehtyi 48-vuotiaana. Yhtyeen tavaramerkkisoundia luomassa ollut Anstis soitti yhtyeen ensimmäisillä, tätä nykyä klassikkoteoksiksi luettavilla pitkäsoitoilla Dusk… and Her Embrace ja Cruelty and the Beast sekä kahdella ep-levyllä.

Nyt yhtyeen johtaja ja keulahahmo Dani Filth on julkaissut sosiaalisessa mediassa muistokirjoituksen entiselle bänditoverilleen.

”Erimielisyyksistämme huolimatta hän oli uskomattoman lahjakas kitaristi, jonka sävellyksissä oli todellista magiaa”, Dani Filth kirjoittaa.

”Olimme pitkään parhaimmat ystävykset, jotka elimme pienessä kylässä Suffolkissa ja vaikka suhteemme lopulta muuttui, se ei vähentänyt fanien arvostusta hänen luovuuttaan ja lahjakkuuttaa kohtaan.”

V Empire or Dark Faerytales in Phallustein, Dusk… and Her Embrace (vaikka olikin pääasiassa muiden säveltämä, Stuart soitti kaikki kitarat levylle), Cruelty and the Beast ja From the Cradle to Enslave olisivat olleet täysin erilaisia olentoja ilman hänen nautinnollisen synkkää muusikkouttaan ja syvää terävyyttään.”

”On siis todella painavan surullista, että me joudumme nyt jättämään Stuartille hyvästit.”

Lisää luettavaa