Dark Tranquillity -kitaristi sooloilee, levy ulos ensi vuonna – ”Tiedän, ettei tämä maistu kaikille metallifaneille”

Niklas Sundin lähtee kokeilulliselle ja elokuvalliselle polulle.

03.09.2019

Dark Tranquillityn perustajajäsenenä ja kitaristina tunnettu Niklas Sundin on solminut diilin Argonauta Recordsin kanssa ja lafka julkaisee miehen Mitochondrial Sun -sooloprojektin debyyttilevyn alkuvuodesta 2020. Luvassa on ilmeisesti jotain hyvin erilaista ja DT:n kaltaista heviä odottavat tulevat yllättymään, sillä Ruotsin kulttuuriministeriön alaisen kulttuurineuvoston tuella toteutettu levy on tunnelmallinen ja elokuvallinen matka, joka sekoittelee musiikin eri lajeja.

”Olen työstänyt tätä levyä pitkään ja osa melodioista ja sointukuvioista on peräisin aina 90-luvun puolivälistä saakka. On siis todella hienoa saada se vihdoin maailmalle”, Sundin kommentoi.

”Olin ensimmäisen kerran yhteydessä Argonautaan kun tein kansitaiteen eräälle heidän bändilleen. Huomasin, että he ovat nälkäinen ja innokas yhtiö, joka ei pelkää hypätä perinteisten laatikoiden ulkopuolelle. Toisin sanoen se oli täydellinen pari tälle elektroniselle ja kokeelliselle levylle, jota on vaikea sijoittaa tiettyyn genreen. Tämä on lähes 30-vuotisen muusikonurani ensimmäinen soolotyö ja jopa minä tiedän, ettei tämä maistu kaikille metallifaneille – mutta luulen ja toivon, että ihmiset pitävät sitä kuitenkin mielenkiintoisena kuuntelukokemuksena.”

Sen lisäksi, että Mitochondrial Sun julkaisee levyn, tullaan jokaisesta albumin kymmenestä kappaleesta julkaisemaan myös animoitu video, joka syventää kuuntelukokemusta ja tarjoaa musiikille kontekstin. Ensimmäinen singlejulkaisu Nyaga julkaistaan kokonaisuudessaan lokakuussa, mutta tuosta alapuolelta voit katsoa jo pienen maistiaisen. Lisää singlejulkaisuja on vielä luvassa ennen varsinaisen pitkäsoiton ilmestymistä.

Lisää luettavaa